«Η ΝΔ θα καταψηφίσει το deal Τσίπρα - Ζάεφ»

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στη γείτονα χώρα τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα» ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης...

... στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κιλκίς, σημειώνοντας ότι η «κακή» συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ παράγει ήδη αποτελέσματα και το κόμμα του θα καταψηφίσει την κύρωσή της, όταν έρθει στην ελληνική Βουλή ακόμα και αν απαιτηθούν 180 βουλευτές.

«Εκατόν πέντε χρόνια από τη Μάχη του Κιλκίς τιμούμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους σε μία από τις πιο αιματηρές μάχες του 20ού αιώνα. Επισκέπτομαι τη Μακεδονία σε μία συγκυρία συναισθηματικά φορτισμένη. Μετά τα προκλητικά πανηγύρια των Πρεσπών, ολοένα και περισσότεροι Ελληνες καταλαβαίνουν ότι η κακή συμφωνία την οποία υπέγραψαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ζάεφ έχει ήδη αρχίσει και παράγει αποτελέσματα. Ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στη γείτονα χώρα κάτι το οποίο καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε συζητήσει. Τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα. Θέλω να επαναλάβω για άλλη μία φορά από το Κιλκίς ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ όταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος τη φέρουν στη Βουλή των Ελλήνων» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά την παρέλαση για την 105η επέτειο από την απελευθέρωση του Κιλκίς. Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Κιλκίς και επισκέφτηκε τη Λέσχη Αξιωματικών, όπου ο διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Πάρις Καπραβέλος, τον ξενάγησε στην Εκθεση Ενθυμημάτων των Βαλκανικών Πολέμων.

Με τον κόσμο

Νωρίτερα περπάτησε στον κεντρικό δρόμο, χαιρέτησε πολίτες, τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και συνομίλησε μαζί τους. Μετά το τέλος της παρέλασης περπάτησε στην πλατεία, τα είπε με πολίτες και κάθισε σε καφέ, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Πολίτες τού ζήτησαν να είναι προσεκτικός στο Μακεδονικό και ο κ. Μητσοτάκης τους απάντησε: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει». Στις 9 χθες το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

----

Επανέρχεται η «FAZ» με το «δίλημμα του Κυριάκου»

«Η πιθανή επίλυση της διαμάχης για την ονομασία φέρνει ενώπιον διλήμματος τον επικεφαλής της ελληνικής αντιπολίτευσης» αναφέρει νέο δημοσίευμα της γερμανικής «Frankfurter Allgemeine Zeitung», που επανέρχεται με νέο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μ. Μάρτενς στο θέμα της συμφωνίας Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Οπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει υπό έλεγχο τη δεξιά, εθνικιστική πτέρυγα του κόμματός του. Εάν οι εθνικιστές κατορθώσουν να αποσπάσουν τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ακυρώσει τη συμφωνία σε περίπτωση εκλογικής του νίκης, θα τεθεί σε κίνδυνο όλη η διαδικασία. Εάν, αντιθέτως, είναι συνεργάσιμος, θα κερδίσει φίλους στην Ευρώπη, όμως ενδεχομένως θα χάσει το κόμμα του. Για τέτοιες καταστάσεις επινοήθηκε η λέξη δίλημμα».