Προεδρικό μήνυμα: Να μην κάνουμε τα ίδια λάθη

Την αποφυγή επανάληψης των ίδιων λαθών και την ανάγκη αποκατάστασης του κύρους του τόπου μας, τόσο στο πεδίο της ευρωπαϊκής μας οικογένειας όσο και διεθνώς, υπογράμμισε χθες ο Προκόπης ΠαυλόπουλοςΚατά τον χαιρετισμό του σε ημερίδα με θέμα «Η Ελλάδα στον Σύγχρονο Κόσμο: η Εθνική Ταυτότητα και οι Προκλήσεις του 21ου αιώνα», που συνδιοργάνωσαν το Ιδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και η Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών, στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Οφείλουμε -αναλογιζόμενοι το μεγάλο κόστος των σφαλμάτων του πρόσφατου παρελθόντος- να δώσουμε στις γενιές που έρχονται τα μέσα και τις ευκαιρίες, προκειμένου να οικοδομήσουν το μέλλον της χώρας μας, σύμφωνα με τις πραγματικά ανεξάντλητες δυνατότητές τους. Ας συλλογιστούμε εμείς σήμερα, απέναντι στις γενιές που έρχονται, ότι δεν έχουμε δικαίωμα να επαναλάβουμε λάθη για τα οποία οι καιροί ήδη μας προειδοποιούν» ανέφερε.

Πρώτιστο μέλημα, όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, «είναι η υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων -επέκεινα δε των εθνικών μας δικαίων- κατά τις αρχές και τις αξίες που μας εμπνέει διαχρονικώς ο όρκος των Αθηναίων εφήβων: “Την πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι”» επισήμανε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι πρέπει να έχουμε επίγνωση, δίχως αλαζονεία, αλλά με πίστη στις δυνάμεις μας και την αξία μας, ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει τον ρόλο που της αναλογεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα