Απόφαση-σοκ για τον βιασμό και τον θάνατο της Στέλλας!

Εν μέσω ύβρεων, αθωώθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία από αμέλεια της 16χρονης Στ. ΑκουμιανάκηΝτροπή και αίσχος», «μαύρη μέρα για την ελληνική Δικαιοσύνη» ήταν μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων την ώρα που οι δικαστές ανακοίνωναν την απόφαση, σύμφωνα με την οποία αθωώνονται και οι τρεις κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία από αμέλεια και τον βιασμό της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου η μητέρα και οι υπόλοιποι συγγενείς του αδικοχαμένου κοριτσιού, που «έσβησε» από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το Πάσχα του 2011, ξέσπασαν σε έντονες αποδοκιμασίες. Η 16χρονη διακομίσθηκε στις 23 Απριλίου 2011 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου σε κατάσταση οξείας μέθης. Τέσσερις ώρες αργότερα η κατάστασή της επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και κατέληξε ανήμερα του Πάσχα.

Αμέλεια διά παραλείψεως

Το περασμένο Σάββατο το δικαστήριο έκρινε αθώους τους δύο γιατρούς που βρέθηκαν στο εδώλιο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως, ενώ απαλλάχτηκε, επίσης, από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε βιασμό, κατά πλειοψηφία, και ένας 29χρονος.

Σε πρώτο βαθμό ο 29χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών με αναστέλλουσα δύναμη ως το Εφετείο, ενώ σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή είχαν καταδικαστεί οι δύο γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Αυτός ήταν και ο λόγος του έντονου ξεσπάσματος των συγγενών της 16χρονης, καθώς απορούσαν πώς είναι δυνατόν σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο να κηρύξει ένοχους τους κατηγορουμένους και σε δεύτερο βαθμό να τους βγάλει όλους αθώους.

«Αποδείχθηκε αυτό που λέγαμε από την πρώτη στιγμή και μιλάω κυρίως για τους γιατρούς, γιατί αυτοί έφεραν το βαρύ φορτίο για ιατρική ευθύνη. Ο ένας γιατρός επελήφθη του περιστατικού με ευσυνειδησία, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ιατρικές ενέργειες, ο άλλος δεν εφημέρευε, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος και καταδικασθείς ως βιαστής πρωτόδικα προέκυψε ότι δεν έχει καμία συμμετοχή σε οποιαδήποτε ασελγή ενέργεια σε βάρος της άτυχης Στέλλας» ανέφερε εκ μέρους των συνηγόρων υπεράσπισης ο δικηγόρος Θωμάς Λεχωβίτης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα