Μπλόκο σε αμετανόητο βιαστή, που ζητούσε αποφυλάκιση με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Αμετανόητος για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει εμφανίστηκε ένας κατ’ επανάληψη βιαστής ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, κατά τη διάρκεια της ακρόασης της αίτησης που είχε κάνει ώστε να αποφυλακιστεί, εκμεταλλευόμενος τον νόμο Παρασκευόπουλου!Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο δικαστήριο: «Με τις πράξεις μου δεν έκανα κακό στις γυναίκες στις οποίες επιτέθηκα. Αν ήθελα πραγματικά να τους κάνω κακό, θα τις σκότωνα».

Ο βαρυποινίτης εκτίει ποινή κάθειρξης 50,5 ετών, με εκτιτέα 25 έτη για βιασμούς συνολικά δέκα γυναικών, και έκανε αίτηση για να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους (βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου) με βασικό δικαιολογητικό την καλή διαγωγή εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο κρατείται.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος», ο κατάδικος ερωτήθηκε και για τα κίνητρα που τον οδήγησαν στις πράξεις, δίνοντας ακόμα μία αφοπλιστική απάντηση. «Την πρώτη φορά που επιτέθηκα σε θύμα γυναίκα γλυκάθηκα και γι’ αυτό το ξαναέκανα» είπε. Επίσης, εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι πράξεις του έκαναν κακό μόνο στον ίδιο και όχι στα θύματά του. Ειδικότερα, όπως υποστήριξε, σε περίπτωση που βγει από τη φυλακή θα είναι πολύ δύσκολο να βρει δουλειά!

Σημειώνεται πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης, παρά το γεγονός ότι ο κατάδικος είχε θετική εισήγηση από τη διεύθυνση των φυλακών και από την κοινωνική λειτουργό για την πειθήνια συμπεριφορά του στη φυλακή. Σύμφωνα με το σκεπτικό του συμβουλίου, ο βαρυποινίτης αποδείχτηκε ότι δεν είχε θετική βελτίωση ούτε ειλικρινή μεταμέλεια για τις πράξεις του, και θα αποτελούσε ενδεχόμενο κίνδυνο για την κοινωνία ως προς την τέλεση νέων αξιόποινων κακουργηματικών πράξεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα