Επιμένει ο απεργός πείνας της Μόριας!

Ο πρόεδρος της κοινότητας απαιτεί την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγωνAποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας, μέχρι η κυβέρνηση να βρει λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο καταυλισμός προσφύγων, δηλώνει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας της Μόριας, Νίκος Τρακέλλης, ο οποίος έχει κατασκηνώσει έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Με τον απεργό πείνας επικοινώνησε χθες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, αναφέροντας σειρά μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών στη Μόρια, όπου αυτή τη στιγμή ζουν περίπου 8.000 άτομα, ενώ οι υποδομές αντέχουν μόλις 800! 

Οι υποσχέσεις του υπουργού δεν έπεισαν τον κ. Τρακέλλη, ο οποίος, παρότι τις προηγούμενες ημέρες είχε επεισόδιο με την καρδιά του, αρνήθηκε να διακόψει την απεργία πείνας. Σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας απορριμματοφόρα του Δήμου Λέσβου βγήκαν χθες στους δρόμους της πόλης. «Στεκόμαστε στο πλευρό του προέδρου της Μόριας, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί του και για ακόμη μία φορά, όλοι μαζί ενωμένοι, απαιτούμε την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας» ήταν το μήνυμα που μετέφερε η αντιδήμαρχος Αναστασία Αντωνέλλη, η οποία επισκέφτηκε τον Νίκο Τρακέλλη.

Η ίδια πρόσθεσε: «Δυστυχώς οι επανειλημμένες εκκλήσεις και οι ενέργειες της δημοτικής Αρχής προς κάθε κατεύθυνση, με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους δεν εισακούστηκαν ώστε να γίνει η προσδοκώμενη και επί μακρόν υποσχόμενη αποτελεσματική αποσυμφόρηση του νησιού μας». Σήμερα φτάνει στο νησί ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Ανδρέας Γκουγκουλής, ενώ αύριο θα πάει στη Μυτιλήνη και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, συνοδεύοντας σε προγραμματισμένη επίσκεψη την Ντούνια Μιγιάτοβιτς, επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα