Αγνόησαν τον λαό

Το ορθό και ηθικό είναι η προσφυγή στις κάλπεςΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Από αυτή εδώ τη φιλόξενη θέση της «δημοκρατίας» είχα επισημάνει, όταν άρχισε η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ανοίξει το Σκοπιανό, ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να περάσει εάν δεν υπάρξει εθνική συναίνεση και συνεννόηση και κυρίως εάν δεν είναι σύμφωνη με το λαϊκό – εθνικό συναίσθημα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δεν έκανε τίποτε από τα δύο. Αρχισε με μυστική διπλωματία, αγνόησε επί της ουσίας τη χάραξη εθνικής γραμμής, αφού δεν συνεννοήθηκε με τα πολιτικά κόμματα. Το κυριότερο δε αγνόησε το εθνικό αίσθημα. Πίστεψε πως όπως ξεγέλασε χωρίς κόστος τους Ελληνες με το δημοψήφισμα κλέβοντας την ψήφο τους στη συνέχεια, έτσι θα τα κατάφερνε και στο θέμα της ονομασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας λησμόνησε ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύει για πολύ καιρό πολλούς ανθρώπους. Η υπόθεση των Σκοπίων είναι η αρχή του τέλους για αυτήν την καταστροφική για τον τόπο κυβέρνηση.
Διότι όλα μπορεί να ξεχαστούν όσον αφορά ζητήματα οικονομίας, αλλά θέματα εθνικά, θέματα που κονταίνουν την Ελλάδα, σε οποιοδήποτε επίπεδο, δεν περνούν και δεν λησμονούνται από τους πολίτες.

Οι κυβερνώντες, κινούμενοι με αλαζονεία, δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ούτε τη δυναμική των συλλαλητηρίων ούτε φυσικά όσα δουλεύονται κάτω στην κοινωνία. Και εκεί, το να χαρίσεις την ταυτότητα της Μακεδονίας, τη γλώσσα των Μακεδόνων, σε έναν λαό που με το έτσι θέλω την κλέβει δεν πρόκειται να περάσει.
Ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης βιώνουν αυτό που ήθελαν να αποφύγουν. Την εθνική οργή ενός λαού που μπορεί να απώλεσε το εισόδημά του, μπορεί να οδηγήθηκε σε παράδοση στην τρόικα, επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου, αλλά δεν σκοπεύει να απολέσει την εθνική του περηφάνια.

Η Μακεδονία δεν είναι απλώς μια ελληνική περιφέρεια, όπως αναφέρεται στην ντροπιαστική συμφωνία των Πρεσπών, αλλά είναι η καρδιά της Ελλάδας. Και η καρδιά αυτή χτύπησε προκαλώντας καρδιοκτύπια στον καταρρέοντα κυβερνητικό σχηματισμό. Η οριακή πλειοψηφία τους επιβεβαιώνει ότι δεν μπορούν να περάσουν τέτοια μεγάλα ζητήματα, χωρίς τη λαϊκή έγκριση. Και την έγκριση ο λαός τη δίνει μέσω εκλογών. Και σε αυτόν οφείλουν να απευθυνθούν άμεσα οι κυβερνώντες. Διότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Αυτό ζητά η Νέα Δημοκρατία. Αυτό είναι το πολιτικά ορθό και ηθικό. Εκλογές, για να μιλήσει ο κυρίαρχος λαός.

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα