Μητσοτάκης: «Δεν ήρθα για να ζητήσω δανεικά»

Συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ. Συζήτησαν για εκλογές, επενδύσεις και ΣκοπιανόΤο πρόγραμμα της Ν.Δ., που στοχεύει σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, παρουσίασε χθες στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο. 

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε στον συνομιλητή του ότι θα προχωρήσει άμεσα στη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, στον προσδιορισμό του κόστους στις εισφορές και στη δημιουργία σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, φιλικού προς τις επενδύσεις.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. στις συναντήσεις που είχε και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των Χριστιανοδημοκρατών – Χριστιανοκοινωνιστών και των Φιλελευθέρων κάλεσε τους Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως είναι ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι υποδομές μεταφορών.

«Για το μέλλον»

«Ηταν μια πολύ καλή κουβέντα. Εστιάστηκε πολύ περισσότερο στο μέλλον και πολύ λιγότερο στο παρελθόν» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον κ. Σολτς. «Η Ελλάδα έχει προοπτική και κάποιος μπορεί να έρθει να επενδύσει σε αυτή. Αλλά για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό είναι απαραίτητη μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Που όσο πιο σύντομα έρθει τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα» τόνισε.

Σχετικά με τη συμφωνία του Eurogroup, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι «δυστυχώς, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση.

Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και δεν θέλω το πρόβλημα της κυβέρνησης να γίνει πρόβλημα της χώρας. Τα απόνερα του α’ εξαμήνου του 2015 φτάνουν μέχρι σήμερα. Δεν είμαστε εδώ για να ζητάμε δανεικά ως επαίτες, αλλά είμαστε εδώ για να αναζητήσουμε επενδυτικές ευκαιρίες. Αλλα δανεικά δεν υπάρχουν, είμαστε εδώ για να αναζητήσουμε χρηματοδότηση για επενδυτικές ευκαιρίες» ανέφερε.

Για το Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει και δεν θα κυρώσει τη συμφωνία, τόνισε όμως ότι, εφόσον κυρωθεί η συμφωνία από την παρούσα Βουλή, θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα