Μπλεγμένοι στην Εφορία οι μισθωτοί με μπλοκάκι

Προβλήματα με τη φορολογική δήλωσή τους αντιμετωπίζουν χιλιάδες μισθωτοί που αμείβονται με μπλοκάκι, γιατί το ΤΑΧΙSnet τους «βλέπει» σαν επαγγελματίες και τους «κόβει» το αφορολόγητο όριο!Οσοι κατά την έναρξη της δραστηριότητάς τους είχαν δηλώσει στην Εφορία κάποιον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας, ο οποίος συνεπάγεται και εμπορική δραστηριότητα, διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να συμπληρώσουν τους κωδικούς της δήλωσης που οδηγούν στη φορολόγησή τους ως μισθωτοί με μπλοκάκι, δηλαδή με το αφορολόγητο όριο που δικαιούνται οι μισθωτοί.

Σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία, όσοι αμείβονται με έκδοση τιμολογίων παροχής υπηρεσιών φορολογούνται ως μισθωτοί, δηλαδή με την έκπτωση φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ, που οδηγεί σε αφορολόγητο όριο, εφόσον πληρούν μια σειρά από προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, θα πρέπει:
– να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε έως τρεις πελάτες-εργοδότες ή, εφόσον προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερους, θα πρέπει τουλάχιστον το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους να προέρχονται από έναν πελάτη ή εργοδότη,
– η επαγγελματική τους έδρα να μην είναι διαφορετική από την κατοικία τους και να μην έχουν άλλες επαγγελματικές εγκαταστάσεις,
– να μην έχουν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες από άλλον εργοδότη ή εργοδότες,
– να μη φέρουν την εμπορική ιδιότητα.

Αυτή η τελευταία προϋπόθεση δημιούργησε φέτος γραφειοκρατικά προβλήματα σε χιλιάδες επαγγελματίες που εργάζονται ως μισθωτοί με μπλοκάκι. Για πρώτη φορά έγινε συσχέτιση της φορολογικής δήλωσης με τα στοιχεία Μητρώου και ειδικά στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας στην υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών.

Μάλιστα, υπήρξαν και περιπτώσεις που επιβλήθηκαν πρόστιμα στην αναδρομική διαγραφή του ΚΑΔ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα