Ομόφωνα αθώοι Ηριάννα και Περικλής

Θριαμβολογίες από Τσίπρα στο twitterΟμόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Ηριάννα και ο Περικλής, οι οποίοι πριν από έναν χρόνο είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών ο καθένας, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και οπλοκατοχή. Η δικαστική απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συνθήματα από τους δεκάδες αλληλέγγυους που κατέκλεισαν τη δικαστική αίθουσα του Εφετείου. 

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το DNA το οποίο οδήγησε στην πρωτόδικη καταδίκη των δύο νεαρών είναι εντόνως αμφισβητούμενο, καθώς ελέγχεται ως δείγμα χαμηλής ποσότητας και ποιότητας. Επιπλέον, υπογράμμισαν πως η άρση των επικοινωνιών των δύο κατηγορουμένων δεν έδειξε παράνομη δράση.

Το σπίτι
Επίσης, οι δικαστές αποφάνθηκαν πως δεν αποδείχτηκε ότι η μίσθωση του σπιτιού όπου έμεναν η Ηριάννα με τον σύντροφό της και τον Περικλή είχε γίνει για να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για παράνομες ενέργειες, ενώ έθεσαν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, μάλιστα, είπε ότι «δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις». Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας είχε ταχθεί υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Μάλιστα, αναφερόμενη στον ισχυρισμό ότι η Ηριάννα βρίσκεται στη φυλακή με κατασκευασμένες κατηγορίες, έκανε λόγο για «αφήγημα».

Με αφορμή την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο twitter: «Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν». Την ίδια στιγμή, για «απόφαση λογικής και ανθρωπιάς» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα