ΜΟΝΗ ΣΟΒΑΡΗ ΣΤΑΣΗ Η ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ

Οι απόπειρες διχασμού από τους κυβερνώντες είναι μια παγίδα, στην οποία δεν πρέπει να πέσει κανείς

Από τον
Γιώργο Κ. Στράτο

Οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν δώσει από μακρού το στίγμα του τρόπου με τον οποίο σκοπεύουν να πορευτούν έως τις επόμενες εκλογές. Η ένταση και ο διχαστικός λόγος, με κάθε ευκαιρία και για κάθε θέμα, αποτελούν τον σκληρό πυρήνα αυτής της στρατηγικής επιλογής τους. 

Θα τον υπηρετήσουν με απαρέγκλιτη συνέπεια, σαν τις κομματικές ασκήσεις στις νεολαίες στις οποίες θήτευσαν και ανδρώθηκαν πολιτικά οι περισσότεροι εξ αυτών. Και με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, δίχως κανέναν ενδοιασμό ή φραγμό μπροστά σε τίποτα και κανέναν.

Διατηρούν ακέραιη την πεποίθηση ότι μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να κρύψουν και να κρυφτούν. Να κρύψουν τις εγκληματικές τους αστοχίες και βαριές αμέλειες σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς. Να κρυφτούν για τις ανεπάρκειες και τις ανικανότητές τους και, κυρίως, για τα κατά συρροή ψέματα που ξεστόμισαν για να εξασφαλίσουν την ψήφο του λαού και τη δι’ αυτής άνοδό τους στην εξουσία.

Τους διακατέχει μία τεράστια αγωνία για την παραμονή στην εξουσία. Είναι ακριβώς αυτή η οποία θα τους επιβάλλει να ρίξουν στο μίξερ της διχαστικής λασπολογίας από τον Εμφύλιο και την Αποστασία μέχρι τη Novartis και τον χωρισμό κράτους – Εκκλησίας. Δεν αποκλείεται να φτάσουν έως τη Μικρασιατική Καταστροφή ή τους εμφύλιους του ’21 και τη δολοφονία του αείμνηστου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια! Θα απευθυνθούν στα πιο ταπεινά ένστικτα των πενόμενων συμπατριωτών μας και με τον πιο χυδαίο τρόπο.

Για να ̓μαστε δίκαιοι, αυτήν την άνεση τους την εξασφαλίζει εν πολλοίς και η απροθυμία (sic) του αστικού, φιλελεύθερου και σοσιαλδημοκρατικού πολιτικού κόσμου να ξεκόψει μαχαίρι, μια κι έξω, κάθε υπόνοια -έστω- σχέσης με λογιών λογιών βαρίδια του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος, τα οποία εξακολουθούν να προκαλούν την οργή των Ελλήνων. Η ένταση θα κλιμακώνεται και θα μεταφέρεται παντού: στα σπίτια, στα σόγια, στα καφενεία, στις ταβέρνες.

Είναι «μανούλα» σ’ αυτά και οι «αριστεροί» και οι «δεξιοί» τύποι, τύπου… ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Προφανώς, θα επιστρατευτούν: «χρήσιμοι ηλίθιοι, ρέκτες της πολιτικής ορθότητας, φωνές ψύχραιμες, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες εν αναμονή της αναγνώρισης του έργου τους» και όλος αυτός ο συρφετός που δημιουργήθηκε και επιβιώνει στην πλάτη των ηλιθίων που αποκαλούμαστε «εθνικός κορμός» και για τους οποίους μάλλον είμαστε εσμός!
Ασφαλώς, από κοντά θα κουνηθούν για να τους συνδράμουν και «μακριά χέρια», που ξέρουν από τέτοια «έργα», εντός και εκτός…

Ο προφανής στόχος: Η συγκάλυψη όσων εκτελούνται εις βάρος της πατρίδας μας αυτό το διάστημα και η ανενόχλητη ολοκλήρωσή τους. Ο απώτερος στόχος: Το οριστικό και αμετάκλητο ξεπάτωμά μας ως εθνικής – κρατικής υπόστασης εφ’ όλης της ύλης.
Προφανής είναι και η παγίδα, στην οποία δεν πρέπει να πέσει κανένας Ελληνας και καμία Ελληνίδα που σέβεται τον εαυτό του/της και εμφορείται από γνήσια πατριωτικά αισθήματα. Και είναι τεράστια η ευθύνη των κομμάτων της αντιπολίτευσης να προστατεύσουν τους πολίτες και το πολίτευμα από την πιθανότητα μίας τέτοιας εκτροπής η οποία βρίσκεται, δυστυχώς και δίχως υπερβολή, επί θύραις.

Η γελοιοποίηση της διχαστικής προσπάθειας συνιστά την καλύτερη άμυνα απέναντί της. Την ξεγυμνώνει και την ξεμπροστιάζει περισσότερο από κάθε άλλο επιχείρημα. Και επειδή έχουμε ξεμείνει από επιθεωρησιογράφους με ταλέντο, όλο και κάποια παράσταση του Αριστοφάνη θα βρείτε καλοκαιριάτικα που να τα λέει ταμάμ και για τα δικά μας σημερινά νούμερα… επιθεώρησης!

*Δικηγόρος – δημοσιογράφος

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα