Δεν θα αλλάξει κάτι

Η γραβάτα του Τσίπρα «ασορτί» με τα ΜνημόνιαΑπό τη
Βάσω Κόλλια

Κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Γραβάτας με πρωτοβουλία κροατικών οργανώσεων. Η διάδοση της γραβάτας πιστεύεται ότι άρχισε από Κροάτες μισθοφόρους στη Γαλλία τον 17ο αιώνα. Η Διεθνής Ημέρα Γραβάτας είναι και μια ευκαιρία για τους Κροάτες να αναδείξουν την εθνική τους ιδιοσυστασία και τη συνεισφορά τους στον παγκόσμιο πολιτισμό. Γιορτή με τοπικό χαρακτήρα, η οποία άρχισε να διεθνοποιείται τα τελευταία χρόνια.

Εμείς θα έχουμε τη δική μας εθνική μέρα γραβάτας! Την 22α Ιουνίου! Δηλαδή την ημέρα που o Αλέξης Τσίπρας, φορώντας για πρώτη φορά γραβάτα -κόκκινη μάλιστα-, για μην ξεχνάμε και την «πρώτη φορά Αριστερά», προσπάθησε να μας πείσει ότι μας έβγαλε από τα Μνημόνια και την κρίση. Οταν, μάλιστα, η ελάφρυνση του χρέους είχε δρομολογηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά το 2014, λίγους μήνες πριν ο Αλέξης Τσίπρας δοκίμαζε στις πλάτες μας τις δικές του αυταπάτες.

Μακάρι να ήταν έτσι όπως μας τα είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ποιος δεν θα το ήθελε… Αλλά πώς βγαίνεις από τα Μνημόνια και την κρίση όταν:

1 Σε έξι μήνες από σήμερα θα επιβληθεί νέα μείωση στις συντάξεις και στο αφορολόγητο.
2 Η Ελλάδα θα πρέπει να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060.
3 Για αυτό το τέταρτο Μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα ελέγχεται κάθε τρεις μήνες από την τρόικα, κάτι που δεν συνέβη σε καμία άλλη χώρα.
4 Δεν ακυρώνεται κανένας από τους νόμους των Μνημονίων.

Θα αλλάξει κάτι στη ζωή μας προς το καλύτερο; Δυστυχώς, κανένας μας δεν το πιστεύει. Αντιθέτως, όλοι μας πλέον τρομάζουμε με ό,τι μας ξημερώνει. Περισσότεροι φόροι, τα βασικά αγαθά καθημερινά ακριβαίνουν, η Υγεία και η Παιδεία καταρρέουν, οι εθνικοί κίνδυνοι αυξάνονται, η εγκληματικότητα γιγαντώνεται. Το κράτος καταρρέει και μαζί και η κοινωνία μας. Μια κοινωνία που απλά γηράσκει και πεθαίνει, καθώς οι νέοι άνθρωποι φεύγουν για να φτιάξουν τη ζωή τους σε μια άλλη χώρα που σέβεται τους πολίτες της. Που σέβεται τον άνθρωπο.

Η κρίση όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά από δω και πέρα θα δούμε το πιο σκληρό της πρόσωπο. Εχουμε καταδικαστεί να είμαστε για πολλές δεκαετίες μια φτωχή, πολύ φτωχή χώρα.

Ποιος σοβαρός και λογικός άνθρωπος μπορεί να πιστέψει ότι μια χώρα μπορεί να επιτυγχάνει πλεονάσματα αυτών των μεγεθών ή ότι μια χώρα μπορεί να προοδεύσει ή να αναπτυχθεί εάν οι πολίτες της είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν 198 ημέρες τον χρόνο για να πληρωθούν οι φόροι τους.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει άμεσα να γίνουν εκλογές. Πρέπει άμεσα η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναλάβουν το ιστορικό τους χρέος και να σώσουν ότι μπορεί πλέον να σωθεί. Τώρα, όμως, γιατί αύριο μπορεί να είναι πάρα πολύ αργά για τη χώρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα