Συγκυβέρνηση τέλος όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή!

Οι ΑΝ.ΕΛ. θα προστατεύσουν τη Μακεδονία, τόνισε ο Πάνος Καμμένος θέτοντας ως όρο αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτώνΤην αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛ. από τον κυβερνητικό συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν και αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, προανήγγειλε χθες ο Πάνος Καμμένος. Ταυτόχρονα κατήγγειλε, χωρίς να κατονομάσει από ποιους, απόπειρα χρηματισμού του Γιώργου Λαζαρίδη με τη μεσολάβηση του Δημήτρη Καμμένου, τον οποίο χαρακτήρισε «υπάλληλο συμφερόντων».

Ο κ. Καμμένος μιλώντας στο Εθνικό συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι το θέμα της ονομασίας της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτο και σημείωσε ότι «όταν έρθει η ώρα, δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, ο οποίος μας ψήφισε για το αναγκαίο καλό». Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και υπουργός Αμυνας υπεραμύνθηκε της επιλογής να στηρίξουν την κυβέρνηση και να καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ., θέτοντας ως όρο για την έγκριση της Συμφωνίας με τα Σκόπια τους 180 βουλευτές, δηλαδή τα δύο τρίτα της Βουλής. «Τι μεγαλύτερη απόφαση μπορεί να πάρει κάποιος όταν λέει ότι αν είναι να έλθει στη Βουλή αυτό το σχέδιο συμφωνίας, επειδή ξέραμε ότι ο Μητσοτάκης άλλα λέει έξω και άλλα λέει μέσα και μπορεί να ψηφίσει, εμείς θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση, ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ή με εκλογές ή με δημοψήφισμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Μάλιστα το εθνικό συμβούλιο του κόμματος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και ενέκρινε ομόφωνα τους χειρισμούς και τις επιλογές του τελευταίου διαστήματος.
Αναφερόμενος στον Γιώργο Λαζαρίδη, που ανεξαρτητοποιήθηκε, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. είπε: «Αντιλαμβάνομαι ότι δέχθηκε πόλεμο. Μας είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι απειλείται, όπως και τα παιδιά του, και ότι τον κάλεσαν με άλλο υπουργό σε διαμέρισμα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κατόπιν τηλεφωνήματος του κ. Δημήτρη Καμμένου για να τα βρουν. Το είπε στην Κ.Ο. πριν φύγει».

«Να δώσει την έδρα»

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι ο κ. Λαζαρίδης «θα φέρει την έδρα πίσω θέλει – δεν θέλει». «Δεν ανήκει ούτε σε εκείνον ούτε στους εκβιαστές του, αλλά ανήκει στους Ανεξάρτητους Ελληνες» τόνισε.
Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Καμμένος είπε «αυτούς που δεν άντεξαν γιατί απειλήθηκαν οι οικογένειές τους τούς καλώ για τελευταία φορά να γυρίσουν πίσω. Εκείνους όμως που έκαναν συνδιαλλαγή τους λέω “κρατηθείτε μακριά”» κάνοντας αναφορά και σε παλαιότερα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ., που αποστασιοποιήθηκαν και ιδιωτεύουν, «και φαίνεται ότι έχουν και τα μέσα για να ιδιωτεύουν».

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι κανένα άλλο κόμμα δεν έχει υποστεί τέτοια επίθεση και «πόλεμο» από τα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για «νταβατζήδες», ενώ μίλησε και για «Εσκομπάρ με δυόμισι τόνους τουρκική ηρωίνη», που «κατέχει το 80% των εφημερίδων και των ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας».

Αντιδράσεις από αντιπολίτευση και Δ. Καμμένο

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί αποχώρησης των ΑΝ.ΕΛ. από τη συγκυβέρνηση «όταν θα έρθει η ώρα» προκάλεσαν την αντίδραση από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Από τη Ν.Δ. ο αντιπρόεδρός της Αδωνις Γεωργιάδης τού επιτέθηκε με δριμύτητα, κατηγορώντας τον ότι θεωρεί τον ελληνικό λαό «ανόητο». «Εχουν συμφωνήσει με τον Τσίπρα να φέρουν τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για κύρωση στη Βουλή, όταν θα θέλουν να πάμε για εκλογές, ώστε να υποκριθεί ο Καμμένος τον Μακεδονομάχο» έγραψε στο twitter.

Την ίδια ώρα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σχολίασε μέσω twitter: «Κυβέρνηση υπό προθεσμία και επίσημα από σήμερα, είπε ο συγκυβερνήτης. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε».
Αμεση ήταν η αντίδραση και του πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρη Καμμένου, που του καταλόγισε ψεύδη και αναξιοπιστία. Απαντώντας μάλιστα στις προσωπικές αιχμές του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. εναντίον του, ότι εξελέγη κατά λάθος επειδή είχαν το «ίδιο επώνυμο, χωρίς να έχουν καμία συγγένεια», ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος εκμεταλλεύτηκε τις δικές του ψήφους στον Πειραιά «και έγινε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ».

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα