Γολγοθάς για τους αγρότες ο νέος ΟΠΕΚΑ

Απίστευτη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων λόγω ελλείψεων σε προσωπικό, καθώς και σε λογισμικό και μηχανογραφικό εξοπλισμόΜεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών λόγω ελλείψεων σε προσωπικό καθώς και σε λογισμικό και μηχανογραφικό εξοπλισμό, αλλά και διοικητικές αυθαιρεσίες με στόχο την ικανοποίηση «ημετέρων» στον νεοσύστατο ΟΠΕΚΑ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία παρουσίασε πρόσφατα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής Αντώνης Κουρούκλης, ο ΟΠΕΚΑ αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων τόσο λόγω λανθασμένων πολιτικών επιλογών όσο και εξαιτίας διοικητικών «αρρυθμιών».

Συγκεκριμένα, ένα από τα μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών προκαλούνται εξαιτίας του «αδειάσματος» των ανταποκριτών του τ. ΟΓΑ, ο οποίος καταργήθηκε ως οργανισμός με την ένταξή του στον νεοσύστατο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρούκλη, δεν υπήρξε προηγουμένως πρόβλεψη ούτως ώστε να υπάρξει μια ομαλή διαδικασία ανάληψης των σχετικών αρμοδιοτήτων από τα κέντρα κοινότητας. Το γεγονός αυτό, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ, «έχει οδηγήσει στην αδυναμία εξυπηρέτησης μεγάλης μερίδας δικαιούχων των παροχών του ΟΠΕΚΑ (όπως οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων και οι αγρότες – δικαιούχοι των παροχών του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας).

Επίσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΠΕΚΑ καταγράφονται τα εξής λάθη και αστοχίες:
• Ελλιπής και πρόχειρα σχεδιασμένη ανάθεση των σχολικών γευμάτων, χωρίς καμία μελέτη και προετοιμασία.
• Επιλεκτική ενίσχυση υποστηρικτικών κλάδων σε σχέση με τις ανάγκες σε προσωπικό των βασικών πυλώνων του οργανισμού (οικογενειακά επιδόματα, ανασφάλιστοι υπερήλικες).
• Συγκέντρωση ετερόκλητων και κρίσιμων εξειδικευμένων αρμοδιοτήτων (όπως η Στατιστική) στο Τμήμα Γραμματείας Διοίκησης.
• Σκόπιμη αποστέρηση, σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ, από τους εργαζομένους κατηγορίας Τ.Ε. και Δ.Ε. να κριθούν ως υποψήφιοι προϊστάμενοι στη συντριπτική πλειονότητα των οργανικών μονάδων του ΟΠΕΚΑ.
• Αποδυναμωμένη Διεύθυνση Πληροφορικής, με εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην ΗΔΙΚΑ.
• Επί δύο μήνες οι εννέα περιφερειακές διευθύνσεις του ΟΠΕΚΑ παραμένουν αφύλακτες, λόγω ασφυκτικά στενού Προϋπολογισμού, ενώ καλύπτονται σε επίπεδο φύλαξης, επιλεκτικά, μόνο τα κτίρια της κεντρικής υπηρεσίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα