«Μπλόκο» στους υποστηρικτές της συμφωνίας

Ο Δήμος Σιντικής παίρνει μέτρα κατά των πολιτικών«Ανεπιθύμητοι» και με τη… βούλα είναι πλέον στον Δήμο Σιντικής του νομού Σερρών όλοι όσοι στήριξαν με τα λόγια και τα έργα τους αλλά και όσοι δεν απέτρεψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία ξεπουλήθηκε στην ΠΓΔΜ ο όρος «Μακεδονία».

Με απόφαση δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος της περιοχής αλλά και το σύνολο των αιρετών του δήμου με τους μόλις 22.000 μόνιμους κατοίκους αντιστέκονται στις κυβερνητικές επιλογές και κλείνουν τις πόρτες της πόλης στους κυβερνητικούς και σε όσους βουλευτές ψηφίσουν τη συμφωνία, όταν αυτή κατατεθεί στη Βουλή, φωνάζοντας σε όλους τους τόνους ότι «η Μακεδονία είναι μόνο μία και είναι ελληνική»! 

Η απόφαση που χαρακτηρίζει τους 300 βουλευτές αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως «personae non gratae» στον δήμο ελήφθη στις 21 Ιουνίου και μάλιστα ομόφωνα σε μια… μαραθώνια για τα δεδομένα της περιοχής συνεδρίαση, που άγγιξε τις τρεις ολόκληρες ώρες. Και οι 27 δημοτικοί σύμβουλοι από τις τρεις παρατάξεις του συμβουλίου, όπως και οι 26 πρόεδροι των χωριών του Δήμου Σιντικής, που έδωσαν το «παρών», φώναξαν ένα δυνατό «Οχι» σε εκείνους που εκχώρησαν το όνομα της Μακεδονίας.

«Στις 29/12/2017 είχαμε λάβει μια απόφαση ως δημοτικό συμβούλιο και κάναμε γνωστή τη διαφωνία μας στις διαπραγματεύσεις. Λέγαμε ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμούμε ούτε σύνθετη ονομασία ούτε κάποιο παράγωγο της λέξης Μακεδονία. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη στην απόφαση του συμβουλίου μας. Συνεπώς όποιος πήγε κόντρα στην απόφαση αυτή είναι ανεπιθύμητος» σχολιάζει στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Φώτης Δομουχτσίδης (φωτό).

Στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Φλωρεντής αποδοκιμάστηκε από συγκεντρωμένους στη Δράμα που διαμαρτύρονταν για τη συμφωνία στις εκδηλώσεις εορτασμού για τα 105 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Β. Στολάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα