«ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΕΠΕ»

Τα βουβάλια, οι εταιρίες τους και η ανάθεση στα βατράχιαΑπό τον
Δημήτρη Κ. Σέργιο*

Με ρωτούν φίλοι γιατί είμαι επικριτικός κατά της «ευρωένωσης»… Απαντώ: Μεταξύ άλλων, διότι όπου συγκρούονται βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια ή, έστω, την πληρώνουν εκείνοι που θεωρούνται από τα βουβάλια βατράχια! Θα φέρω δύο παραδείγματα… Πρώτον: Είναι γνωστό ότι η «ευρωένωση» ξεμύτισε τον Απρίλιο του 1951 ως διμερής εμπορική επιχείρηση Γαλλίας – Γερμανίας με την επωνυμία Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ανθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ).

Το μόνο, εικάζω, που τότε έλειψε στην εν λόγω επωνυμία ήταν η πρόσθεση του ακρωνυμίου ΕΠΕ (Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης…) «βουβαλιών»! Το λέω αυτό διότι στη Διακήρυξη Σουμάν (υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας) της 9ης Μαΐου 1950, με την οποία προαναγγέλθηκε η ίδρυση της ΕΚΑΧ, περιεχόταν επίσημα ως λόγος ιδρύσεως η ανάγκη «…να τεθεί η γαλλογερμανική παραγωγή άνθρακα και χάλυβα υπό κοινή διοίκηση, ώστε να εξαλειφθεί η αντιζηλία Γαλλίας – Γερμανίας»! Ερωτώ: Με την ίδρυση, άραγε, «εξαλείφθηκαν» ή, αντίθετα, «εντάθηκαν» οι «αντιζηλίες»; Προσωπικά πιστεύω το δεύτερο!

Με άλλα λόγια, οι καβγάδες των βουβαλιών κορυφώθηκαν, με μοναδικό «κεκτημένο» τις ιστορικές αξιώσεις πανευρωπαϊκής κυριαρχίας Καρλομάγνου και Ναπολέοντα! Αλλά θα μου πείτε: «Εμάς τι ακριβώς μας θεωρούν τα βουβάλια;»
Εξίσου «βουβάλια» ή μήπως «βατράχια»; Επιπλέον, η Αγγλία, φοβούμενη ότι οι ανταγωνισμοί μεταξύ Γάλλων και Γερμανών είχαν στόχο την ίδια, αντιτάχθηκε στη σύσταση της ΕΚΑΧ, καθώς και (αρχικώς) σε οποιαδήποτε σκέψη «ενοποίησης» της Ευρώπης! Λες και προέβλεπε ότι 65 χρόνια κατόπιν, δηλαδή στις μέρες μας, θα οργάνωνε ένα δημοψήφισμα του λαού της ώστε να αποχωρήσει (Brexit) από οτιδήποτε έχει σχέση με «ευρωκυριαρχικό ανταγωνισμό» ετέρων βουβαλιών! Εχω άδικο; Δεύτερον: Αντίθετα, η Ιταλία προσυπέγραψε το 1951 τη σύσταση της ΕΚΑΧ – φοβούμενη τους Γάλλους, ως ηττημένη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! Σήμερα εναντίον της Ιταλίας ο γαλλογερμανικός ανταγωνισμός παίζει τα ρέστα του, επειδή η ταλαίπωρη κλείνει τα λιμάνια της στους πλασιέδες μιας νέας διεθνούς «ΕΠΕ βουβαλιών»: της… «Προσφυγικής ΕΠΕ»! Γιατί λέω πάλι «βουβαλιών»;

Διότι τα προσφυγικά κύματα, ακόμη και πρακτορευόμενα από περίεργες ΜΚΟ του Σόρος καί τινών άλλων, έχουν προκληθεί από διεθνή βουβάλια: τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Τουρκία, που διεκδικούν καταφανώς «σφαίρες επιρροής» σε Συρία, Ιράκ, Ιράν, Πακιστάν, Αφγανιστάν κ.α. Παρά ταύτα, τα βουβάλια επιμένουν να επωμισθούν οι… Ελληνες, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Αυστριακοί, οι Ούγγροι, οι Τσέχοι, οι Σλοβένοι, οι Φινλανδοί, οι Σκανδιναβοί κ.ά. τις συνέπειες!

Ενα δε από τα βουβάλια που διεκδικούν τμήματα της Συρίας, η Τουρκία, κατάφερε να εισπράττει από την «ευρωένωση» δισεκατομμύρια για να περιθάλψει (άκου!) πρόσφυγες, κύματα των οποίων προκαλεί η… ίδια! Ετσι, τα μισά βατράχια από όσα τσαλαπατιούνται στους αγώνες κατς των βουβαλιών τα παίρνουν πλέον δικαίως στο κρανίο με τη δουλεμπορική επέλαση της «Προσφυγικής ΕΠΕ»! Θέλετε να πω κι άλλα;

*Δικηγόρος Α.Π. – Συγγραφέας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα