Λίγος σεβασμός

Οι παρεμβάσεις του Μοσκοβισί και η θλιβερή πραγματικότηταΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι θεσμοί-δανειστές δεν φέρθηκαν τα τελευταία χρόνια με τον καλύτερο τρόπο στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι που ομολογούσαν ότι έκαναν λάθος υπολογισμούς, χωρίς όμως να πάρουν πίσω τα λάθος μέτρα, συνεχίζουν να θεωρούν τη χώρα μας… κράτος υπό επιτροπεία, επιχειρώντας να ποδηγετήσουν τις πολιτικές εξελίξεις. Οσα είπε χθες ο κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα ήρθαν να επιβεβαιώσουν τη λογική που επικρατεί στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

Ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας και, φυσικά, να κάνει δηλώσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα την οποία βιώνουν χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες. Και σίγουρα η πραγματικότητα του κ. Μοσκοβισί δεν έχει καμία σχέση με όσα βιώνουν οι πολίτες αυτής της χώρας τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ο κ. Μοσκοβισί μπορεί να είδε το τέλος των Μνημονίων, αλλά τα Μνημόνια είναι εδώ και επηρεάζουν ακόμη τη ζωή των Ελλήνων, οι οποίοι βλέπουν το εισόδημά τους να εξακολουθεί να μειώνεται από μια κυβέρνηση που συνεχίζει την άγρια φορολογία.

Ο κ. Μοσκοβισί δεν έχει εικόνα για το ότι οι πολίτες αυτής της χώρας, και ιδιαίτερα αυτοί που ζουν σε μη προνομιούχες περιοχές, θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερο ΕΝΦΙΑ απ’ ό,τι τις προηγούμενες χρονιές, γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να τιμωρήσει για άλλη μια φορά τα μεσαία στρώματα.
Ο Γάλλος επίτροπος δεν φαίνεται να κατάλαβε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έχει κηρύξει διωγμό στους μικρομεσαίους, αλλά και σε όσους θέλουν να επενδύσουν, καθώς φορολογία και γραφειοκρατία αποτελούν αντικίνητρα.

Φοβάμαι ότι οι εταίροι μας δεν έχουν καταλάβει πόσο πλήρωσε και πληρώνει η χώρα αυτή τα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα. Και, το χειρότερο, τους πρώτους μήνες επαναστατικής γυμναστικής, που κόστισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία.

Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρίτο -αχρείαστο- Μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου το 2015, και ότι η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο, κεκαλυμμένο Μνημόνιο.
Καλό θα ήταν ο κ. Μοσκοβισί τον σεβασμό του στους Ελληνες να μην τον έδειχνε με λόγια, αλλά με πράξεις. Και φυσικά, χωρίς να στηρίζει μια πολιτική που όχι μόνο δεν έφερε καλύτερες ημέρες στους Ελληνες πολίτες, αλλά τους κόστισε ακριβά – και σε χρήμα και σε αξιοπρέπεια.

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα