Συγκλόνισαν οι γονείς στη δίκη για τον φόνο της Δώρας Ζέμπερη!

Ενταση και κατάρες κατά του δολοφόνου«Καθαρόαιμος δολοφόνος». Με αυτά τα λόγια χαρακτήρισε τον 58χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη ο πατέρας της, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Περίπου εννέα μήνες μετά την αποτρόπαια δολοφονία της νεαρής κοπέλας μέσα στο Β’ Νεκροταφείο, η Δικαιοσύνη καλείται να ρίξει φως στις συνθήκες υπό τις οποίες δέχτηκε 14 μαχαιριές. Σε μια ακροαματική διαδικασία που σημαδεύτηκε από επεισόδια, κραυγές και κατάρες, οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας με τις καταθέσεις τους σκιαγράφησαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιζε στη ζωή τους. Ηταν το στήριγμά τους, είπαν, με τη μητέρα της, μάλιστα, σε μια αποστροφή του λόγου της να παραδέχεται πως η 33χρονη «δεν χάρηκε σαν παιδί», γιατί ήταν τέτοιο το βάρος της ευθύνης που ανέλαβε μετά τον χωρισμό των γονιών της που ήταν για τα αδέλφια της «φίλη, αδελφή, μάνα και πατέρας».

«Θα ήθελα να τον σκοτώσω, να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα» είπε απευθυνόμενη στους δικαστές η μητέρα, η οποία κάθισε λίγα μέτρα μακριά από τον κατηγορούμενο που φυλασσόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη και ζήτησε όχι μόνο την τιμωρία του, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, αλλά και την αλήθεια. Αλλωστε, η διάσταση που υπάρχει ανάμεσα στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ. και σε αυτήν που διενεργήθηκε από γενετιστή ύστερα από αίτημα της οικογένειας του θύματος άνοιξε τη συζήτηση για το ενδεχόμενο παρουσίας και τρίτου προσώπου στον τόπο του εγκλήματος. Αλλά και οι εικασίες της οικογένειας ότι η δολοφονία μπορεί να συνδέεται με τις υποθέσεις που χειριζόταν ως εφοριακός έκαναν τους δικαστές να βάλουν στο «μικροσκόπιό» τους και αυτό το σενάριο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα