Για τραγέλαφο της κυβέρνησης κάνει λόγο ο Μητσοτάκης

«Συμμετείχα σε μια κοινωνική εκδήλωση με τον κ. Φρουζή πριν καν θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της Ν.Δ.» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης……μιλώντας πρώτη φορά σχετικά με δημοσίευμα (της εφημερίδας «Documento») που έφερε τους δύο άνδρες να έχουν στενές σχέσεις και να ανταλλάσσουν ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ερωτηθείς για το θέμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Πάτρα προς τα τοπικά ΜΜΕ (νωρίτερα είχε πάει στη Λευκάδα), κάλεσε όποιον έχει να πει κάτι να το πει ευθέως και να μην αφήνει υπονοούμενα, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει κυβερνητική σκευωρία στο σκάνδαλο της Novartis με στόχο τον διασυρμό 10 προσώπων. «Οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας αλλά και την ίδια τη δημοκρατία που υπονομεύει η κυβέρνηση, η οποία συνομιλεί με ένα παρακράτος το οποίο συντηρεί» σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον χώρο της Achaia Claous με φόντο δύο βαρέλια κρασί και με ένα ποτήρι πορτοκαλάδα συνέχισε να εξαπολύει βολές κατά του Πιερ Μοσκοβισί, χαρακτηρίζοντας πρόκληση για την κοινωνία τους πανηγυρισμούς για την απόφαση του Eurogroup. «Ούτε ο Μοσκοβισί ούτε κανείς άλλος θα υποστεί τις μειώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Εάν ο κ. Τσίπρας εννοεί ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, ας ξεψηφίσει τα μέτρα 5,2 δισ. που ψήφισε και δεσμεύουν τη χώρα για μετά τη λήξη του προγράμματος. Εμείς θα τον στηρίξουμε σε αυτή την περίπτωση».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε τα περί τραγέλαφου, σχολιάζοντας τις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. για το Σκοπιανό και τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι «η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις και η μόνη απάντηση είναι οι εκλογές» και σχολιάζοντας με νόημα τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που τείνουν χείρα συνεργασίας στο Ποτάμι ανέφερε: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει περίπτωση να προκύψει άλλη πλειοψηφία από αυτή τη Βουλή». Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε κάθε συναίνεση σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη συνταγματική αναθεώρηση σε αυτή τη συγκυρία, σημειώνοντας ότι χρειάζεται να επαναπροσδιοριστούν οι σχέσεις Εκκλησίας και κράτους, χωρίς πάντως την αλλαγή των σχετικών προβλέψεων του Συντάγματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα