Θεσσαλονίκη: Απόφαση για έκδοση του «Λίπους» στη Γαλλία, με σόου της Ζωής

Σε… πολεμικό κλίμα, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης διέταξε χθες την έκδοση στη Γαλλία του 57χρονου Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού ως «Λίπος» και φερόμενου ως αρχηγού της ρωσόφωνης μαφίας στην Ευρώπη. Είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου, συνηγόρου του 57χρονου, και της προέδρου του Δικαστικού Συμβουλίου, αφού η πρώτη ζήτησε να ανακοινωθεί το σκεπτικό της απόφασης, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε προκατειλημμένη. «Νομίζετε ότι είστε στη Βουλή για να βρίζετε τον κόσμο» της απάντησε η πρόεδρος, για να εισπράξει την αντίδραση της κυρίας Κωνσταντοπούλου, που την κατηγόρησε για πολιτική επίθεση στο πρόσωπό της.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που κυριαρχούσε ένταση στο δικαστήριο, με το σκηνικό αυτό να επαναλαμβάνεται συχνά τον τελευταίο καιρό ανάμεσα στις δύο γυναίκες.

Το Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά στο σχετικό αίτημα των γαλλικών διωκτικών Αρχών, που καταλογίζουν στον γεωργιανής καταγωγής εκζητούμενο ότι διηύθυνε εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε οργανωμένες κλοπές στη χώρα τους, νομιμοποιώντας τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά της (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος). Ο 57χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης έπειτα από αστυνομική επιχείρηση και σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος.

Πάντως, με δεδομένο ότι εκκρεμεί στα ελληνικά ποινικά δικαστήρια παλαιότερη υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος για τον 57χρονο, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να εκδοθεί υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν οι αρμόδιες Αρχές της Ελλάδας το ζητήσουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα