«Ψεύτης, κυνικός, υπό προθεσμία πρωθυπουργός»

Ρουκέτες Κυριάκου κατά Τσίπρα για οικονομία, διαπλοκή και ΣκοπιανόXρησιμοποιώντας τη λέξη «ψεύτης» πολλές φορές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. και εμφανίστηκε ως ο πολιτικός αρχηγός που διεκδικεί στην Ευρώπη τον «ρόλο του ισότιμου συνομιλητή και όχι του επαναστάτη που μετατρέπεται σε “yes man”». Για τη συμφωνία του Eurogroup ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «ούτε τέλος των Μνημονίων ούτε κανονική έξοδος στις αγορές», σημειώνοντας ότι η έξοδος στις αγορές δεν είναι ούτε καθαρή ούτε ασφαλής, ενώ ταυτόχρονα το «μαξιλάρι» ασφαλείας και τα πρωτογενή πλεονάσματα στραγγαλίζουν την πραγματική οικονομία.

«Πουθενά»

«Δεν μπορείς να μιλάς για μεταμνημονιακή εποχή όταν έχεις ψηφίσει τέτοια μνημονιακά μέτρα και τόσο αυστηρούς στόχους. Είχε δεσμευτεί άλλη χώρα όταν βγήκε από προγράμματα σε ψηφισμένα δημοσιονομικά μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος; Πουθενά δεν έγινε. Γι’ αυτό και μιλάμε για την Ελλάδα ως μία ειδική περίπτωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι ως πρωθυπουργός θα διαπραγματευθεί και θα πετύχει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων αφού πρώτα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και «όχι κάνοντας ντελίβερι λιτότητας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε όσα του απέδωσε ο πρωθυπουργός με βάση δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ζήτησε από τους Γερμανούς κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες να μην αποδεχτούν την αναστολή της περικοπής των συντάξεων. Ταυτόχρονα, συνέχισε τις επιθέσεις του κατά του Πιερ Μοσκοβισί για «προσωπική ατζέντα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για «κυβέρνηση οπερέτα» και με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση του Πάνου Καμμένου επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον για ακόμη μία φορά «αναξιόπιστο», «αδύναμο» και «πρωθυπουργό υπό προθεσμία».

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στα ζητήματα που του έθεσε ο πρωθυπουργός για το Προσφυγικό, τη διαφθορά και τη διαπλοκή, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «κυνικό, αδίστακτο και βαθιά διαπλεκόμενο πολιτικό», καθώς και «ευεργέτη της Ακροδεξιάς». «Είστε πίσω από το παρακράτος που στοχεύει με στημένα δημοσιεύματα εμένα και την οικογένειά μου» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα για οικονομικές ατασθαλίες συγγενών του Αλέξη Τσίπρα.

Εν κατακλείδι, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, χαρακτηρίζοντας την πολιτική αλλαγή «ζωτική ανάγκη», και υπογράμμισε τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα ότι η Ν.Δ. θα ηγηθεί της «ανασύνθεσης του ευρωπαϊκού δημοκρατικού μετώπου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα