ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και οι Βαλκάνιοι ρεβιζιονιστέςΑπό τον
Δημήτρη Κ. Σέργιο*

Ο πιο σαφής λόγος για τον οποίο ο αρθρογράφος της στήλης θεωρεί ότι απολύτως υποκριτικά γίνεται απόπειρα θεμελίωσης της λεγόμενης «ευρωπαϊκής ενοποίησης» στην ιδέα ενός ομαλού «τερματισμού των πολέμων» είναι το αδυσώπητο γεγονός ότι η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του 1990 προκλήθηκε, μεσουρανούσης της «ευρωένωσης», διά των χειρότερων πολεμικών συγκρούσεων που γνώρισε μεταπολεμικώς η ίδια η Ευρώπη!

Θα αναφέρω, μάλιστα, και ένα σημαντικό «παραπολιτικό»: Ο Αμερικανός πρόεδρος εκείνης της περιόδου Μπιλ Κλίντον, τη νύχτα του βομβαρδισμού της Σερβίας από τους νεοσυμμάχους (που, κατά τα λοιπά, θα «ένωναν» τους Ευρωπαίους για να «σταματήσουν οι πόλεμοι»!), αδυνατώντας να βρει ύπνο, κάλεσε την υπουργό του επί των Εξωτερικών, την πληθωρική Ουγγροαμερικάνα Μαντλίν Ολμπράιτ, στο τηλέφωνο: «Μανταλένα μου», της είπε, «δεν μπορώ να κοιμηθώ, άραγε κάνουμε σωστά που βομβαρδίζουμε κεντροευρωπαϊκή χώρα, και μάλιστα τώρα και πίσω, σαν να είμαστε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο;»

Η Μανταλένα τα ’χασε! Ομως φαίνεται ότι είχε το πάνω χέρι! «Ελάτε, τώρα, πρόεδρε! Τι μου πάθατε νυχτιάτικα; Πολύ καλά κάνουμε και τους βομβαρδίζουμε τους αλιτήριους, καλά να πάθουνε! Πάρε, σε παρακαλώ, πρόεδρέ μου, ένα ηρεμιστικό και κοιμήσου, μέχρι το πρωί θα είσαι περδίκι!»
Να φανταστεί ο αναγνώστης ότι η Σερβία, ήδη για 45 χρόνια πριν από τους βομβαρδισμούς των νεοσυμμάχων -ανάμεσά τους πια και οι… Γερμανοί!-, είχε συστηματοποιήσει αποσχιστικές τάσεις από τη Σοβιετική Ενωση, ο δε Τίτο είχε κάνει στο Βελιγράδι υποδοχή Ρωμαίου αυτοκράτορα στον Νίξον και στην Πατ! Οι Βελιγραδέζοι κατά χιλιάδες έσπαγαν τους αστυνομικούς κλοιούς για να τους αγκαλιάσουν!

Α ντιστοίχως, οι Αμερικανοί είναι σήμερα σε παθιασμένο κονέ με τους Βαλκάνιους ρεβιζιονιστές… Alexis, Kotzias και Zaev! Ο καθαρόαιμος ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος της Αμερικής Μ. Πενς, φοβούμενος μήπως τα Σκόπια… μετανιώσουν (!) που έφυγαν από τη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας, τηλεφώνησε στους παραπάνω ρεβιζιονιστές προ ημερών και τους δήλωσε: «Πολύ αργείτε! Γρήγορα, παρακαλώ, πιο γρήγορα!» Αποφάσισαν, βλέπετε, οι ΗΠΑ, διά παν ενδεχόμενον, να δέσουν τον γάιδαρο στο ΝΑΤΟ μέσω των παραπάνω τριών, που είναι πια τα αγαπημένα τους μαθητάκια!

Ετσι, η μεν περιοχή των Σκοπίων των 2 και κάτι εκατομμυρίων είναι πλέον «Βόρεια» Μακεδονία ως… αυτοτελές κράτος (!) όχι ως επαρχία ενός κάποιου ομιχλώδους έτερου κράτους, κι εμείς οι από κάτω είμαστε οι «Νότιοί» τους, όπως λένε οι αφίσες των Αutonome Antifa που κατεσπάρησαν εδώ και λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας… Αντε, με το καλό να μας καταστήσουν τα «ενωσιακά» μαθητάκια, σιγά σιγά, τάχα μου για την… αποφυγή των πολέμων, κάτι σαν Βόρεια – Νότια Κορέα (τους… κορέους θα φοβόμαστε τώρα;) ή κάτι σαν Βόρειο – Νότιο Βιετνάμ (δεν υπάρχει πλέον Χο-Τσι-Μινχ, τον αντικατέστησε επαξίως ο Χένρι Κίσινγκερ…).

*Δικηγόρος Α.Π. – Συγγραφέας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα