Επίθεση του Τσίπρα σε Τζιτζικώστα (για Σκοπιανό) και Ντόρα (για Ερντογάν)

Την πεποίθησή του ότι η Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει πρωτεύουσα των Βαλκανίων, χωρίς λύση στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, εξέφρασε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη……υπερασπιζόμενος για ακόμη μία φορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Μάλιστα, συνεχάρη τη διοίκηση του ΣΒΒΕ για την υπεύθυνη, όπως τη χαρακτήρισε, στάση που δημόσια κράτησε όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Μπορούμε να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη σε πραγματική πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις η βόρεια Ελλάδα να είναι η περιοχή όπου θα επιστρέψουν η ανάπτυξη και η εξωστρέφεια» » είπε χαρακτηριστικά. Επιτέθηκε δε κατά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, σημειώνοντας ότι ως υπεύθυνος εξωτερικών υποθέσεων της Ν.Δ. ακολουθούσε τη γραμμή Καραμανλή για το Βουκουρέστι και σήμερα δίνει αγώνα όχι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά κατά της σύνθετης ονομασίας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των εμπορικών χρήσεων και σημάτων με τον όρο Μακεδονία και παράγωγα αυτού, σημείωσε ότι αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως έως πριν από τη συμφωνία αυτή την ονομασία μονοπωλούσε διεθνώς η γειτονική χώρα. Σχετικά με την Τουρκία, είπε ότι σε μια περίοδο που κρατούνται φυλακισμένοι δύο Ελληνες αξιωματικοί, χωρίς καμία κατηγορία, είναι απαράδεκτο ηγετικά στελέχη της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρίστανται στην ορκωμοσία του Ερντογάν.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα