Θετικός ο απολογισμός της διοίκησης Στασινού στο ΤΕΕ

Σημαντικές πρωτοβουλίες προς όφελος των μηχανικών μελών κατά την τελευταία τριετίαΤρία χρόνια στην προεδρία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) συμπλήρωσε ο Γιώργος Στασινός. Η διοίκηση του ΤΕΕ υπό την προεδρία του κ. Στασινού προχώρησε την τελευταία τριετία σε σημαντικές πρωτοβουλίες σε διάφορα μέτωπα.

Ετσι, στον τομέα των νέων υπηρεσιών και διευκολύνσεων για τους μηχανικούς αναπτύχθηκε νέα ιστοσελίδα του ΤΕΕ, µε επίκεντρο τις υπηρεσίες προς τους επαγγελματίες του κλάδου.

Επιπλέον, στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και η νέα υπηρεσία φοροτεχνικής υποστήριξης προς τους μηχανικούς µέλη του ΤΕΕ, η νέα υπηρεσία νοµικής υποστήριξης προς τους μηχανικούς µέλη του ΤΕΕ, η δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωµής συνδροµών και διακανονισµός οφειλών, ο σχεδιασµός και άµεση έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήµατος καταγραφής των δηλώσεων αυθαιρέτων του ν. 4495/207, η υλοποίηση καινούργιας εφαρµογής για την υπηρεσία των «∆ιαγωνισµών» – προσαρμογή στις απαιτήσεις του νέου νοµοθετικού πλαισίου για τις δηµόσιες συµβάσεις κ.ά.

Στο μέτωπο των διεκδικήσεων για τους μηχανικούς εντάσσονται, μεταξύ άλλων, η αναγνώριση των ενιαίων πενταετών σπουδών των μηχανικών ως επιπέδου Integrated Master, η παρουσίαση του ONEclickLIS (ενιαίος ψηφιακός χάρτης µε όλα τα γεωχωρικά δεδοµένα για τη διευκόλυνση κάθε είδους επένδυσης), η συνεχής πίεση για ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδοµικών αδειών και η προσαρµογή του έτοιµου πληροφοριακού συστήµατος του ΤΕΕ στις απαιτήσεις της νέας νοµοθεσίας.

Ασφαλιστικό

Για το Ασφαλιστικό των μηχανικών επί προεδρίας Γ. Στασινού υπήρξαν νοµικές ενέργειες για τη διατήρηση της επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας (Ν.4337) από 20.000 μηχανικούς (γνωµοδότηση ΝΣΚ), κατάργηση της ειδικής προσαύξησης επί των αναδροµικών 2011-2014, προσφυγή του ΤΕΕ και των μηχανικών στο Συµβούλιο της Επικρατείας κατά του ασφαλιστικού νόµου και των νέων ασφαλιστικών εισφορών (η απόφαση επίκειται µε αναµενόµενη επιτυχία) κ.ά.

Για το επιστημονικό έργο του ΤΕΕ υπήρξαν συµβολή στη δηµιουργία του νέου ΚΕΝΑΚ, έκδοση Τεχνικών Οδηγιών για την εφαρµογή του, νέα έκδοση λογισµικού ΤΕΕ – ΚΕΝΑΚ, πρωτοβουλία έκδοσης Τεχνικής Οδηγίας ΤΕΕ (ΤΟΤΕΕ) για τον Οδοφωτισµό, πρωτοβουλία έκδοσης Τεχνικής Οδηγίας ΤΕΕ (ΤΟΤΕΕ) για τους Υαλοπίνακες κ.ά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα