Γερμανική πτήση τσάρτερ για τη Χαλκιδική15 χρόνια μετά!

Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια είχε να υποδεχτεί η Χαλκιδική τσάρτερ με τουρίστες από τη Γερμανία, γι' αυτό και η υποδοχή της πρώτης τέτοιας πτήσης την Κυριακή το βράδυ στο «Μακεδονία» ήταν πανηγυρική και σκόρπισε χαμόγελα στους τουριστικούς πράκτορες.

Την πτήση από το αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου, με 120 τουρίστες, πραγματοποίησε η Sundair, μια νέα γερμανική αεροπορική εταιρία, η οποία ξεκίνησε το πρόγραμμα πτήσεων προς τη Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό τη Χαλκιδική και με δύο δρομολόγια την εβδομάδα. Το τσάρτερ ναύλωσε η Schauinsland Reisen, η οποία φέρνει στην Ελλάδα περί τους 250.000 τουρίστες, κυρίως στην Κρήτη, στη Ρόδο και την Κω, και πλέον βάζει στον σχεδιασμό της και τη Χαλκιδική.

Τους Γερμανούς τουρίστες υποδέχτηκαν με ενημερωτικό υλικό και τοπικά προϊόντα οι άνθρωποι του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της MTS. Από τους πρώτους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έφτασε ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της τοπικής Ενωσης Ξενοδοχείων Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης της γερμανικής αγοράς και δη μιας νέας αεροπορικής εταιρίας.

«Το μέλλον του προορισμού είναι οι 180 ημέρες σεζόν και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με οργανωμένα πακέτα tour operators» σημείωσε στη «δημοκρατία», τονίζοντας πως οι κλίνες στη Χαλκιδική έχουν πλέον αναβαθμιστεί και πως οι Γερμανοί έρχονται, καθώς υπάρχει ζήτηση και για άλλους προορισμούς στην Ελλάδα, πέραν των νησιών.

Μαρία Μαθιοπούλου