Ταλαιπωρία διαρκείας για τους επιβάτες των τρένων

Ταλαιπωρία διαρκείας αρχίζει από αύριο για το επιβατικό κοινό, καθώς οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, με αποκορύφωμα την 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Παρασκευή 20 Ιουλίου Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αφορούν το προσωπικό των ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ, και αναμένεται να επηρεάσουν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού της Αθήνας.

Σύμφωνα με το απεργιακό δελτίο, αύριο, την Παρασκευή, τη Δευτέρα 16 Ιουλίου και την Τετάρτη 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μεταξύ 5 έως 8 το πρωί, 01.00 έως 16.00 και από τις 21.00 έως τα μεσάνυχτα. Για την Παρασκευή 20 Ιουλίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία. Αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα δρομολόγια που θα ανασταλούν, ενώ τις παραπάνω ημέρες και ώρες των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο της γραμμής 3.

Η απόφαση των απεργιακών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, απορρέει από τη «γενικότερη κατάσταση ιδιωτικοποίησης-εκποίησης και διάλυσης του σιδηρόδρομου με εργαζομένους χωρίς δικαιώματα, καθόσον αδυνατούν να υπάρξουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τόσο στον ΟΣΕ όσο και στην ΕΕΣΣΤΥ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα