Είχε γράψει «θα αυτοκτονήσω»

Κηδεύτηκε στην Αργυρούπολη ο 14χρονος, ενώ καθηγητές και συμμαθητές του έδιναν τις πρώτες καταθέσεις τους στην Αστυνομία

Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης ο αδικοχαμένος Νικόλας, που έβαλε τέλος στη ζωή του μην αντέχοντας το bullying, κηδεύτηκε χθες το απόγευμα στο Κοιμητήριο της Αργυρούπολης.

Συγγενείς και φίλοι που τον γνώριζαν παρέστησαν στη νεκρώσιμη ακολουθία από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, δίνοντας παρηγοριά στους συγκλονισμένους γονείς και στον αδελφό του, που δεν μπορούν να πιστέψουν πως δεν θα τον ξαναδούν. Ολοι αποχαιρέτησαν με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι τον έφηβο, που ποτέ δεν αποκάλυψε το δράμα που βίωνε.

Προανάκριση

Στη σκιά της κηδείας, άνοιξε χθες ο κύκλος των καταθέσεων, με πρώτους μάρτυρες τους καθηγητές του λυκείου της Αργυρούπολης, φίλους και συμμαθητές του 14χρονου παιδιού. Η προανάκριση αναμένεται να ολοκληρωθεί με γοργούς ρυθμούς και τελευταίοι θα δώσουν κατάθεση οι έξι νεαροί τους οποίους κατονόμασε στο σημείωμα που άφησε λίγο προτού απαγχονιστεί στο δωμάτιό του.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας στη μαρτυρία μιας φίλης του τραγικού παιδιού, η οποία αποκάλυψε ότι ο Νικόλας είχε δεχτεί επίθεση σε πλατεία κοντά στο σπίτι του. Ο 14χρονος καθόταν σε ένα παγκάκι με φίλες του, όταν μια παρέα μαθητών του ίδιου σχολείου, που κάθονταν πιο πέρα, του ζήτησαν τον λόγο γιατί δήθεν τους κοιτούσε και, μάλιστα, τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στα πόδια.

Οι συνεχείς κακοποιήσεις είχαν κλονίσει τον ψυχισμό του παιδιού, που αναζητούσε τρόπο να γλιτώσει, αλλά δεν έβρισκε. Στο μυστικό ημερολόγιο που κρατούσε τελευταία, το οποίο εξέτασαν προσεκτικά οι αστυνομικοί, έγραφε μέσα στην απελπισία του: «Σκέφτομαι να αυτοκτονήσω»! Τελικά, έκανε πράξη τη σκέψη του το περασμένο Σάββατο, βυθίζοντας στο πένθος όσους τον αγαπούσαν...

Οι αστυνομικοί στηρίζουν πολλά στην άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών για το κινητό του Νικόλα και στην εξέταση του υπολογιστή του, που πιστεύουν ότι κρύβουν στοιχεία για την ενδοσχολική βια που φέρεται ότι είχε υποστεί.
Οπως λένε, από τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ακόμα τέτοια κατηγορία, με τη νομική έννοια του όρου.

Αυτό που ερευνούν, είναι το τηλεφώνημα με απόκρυψη που δέχτηκε το βράδυ του Σαββάτου πριν από την αυτοκτονία του στο πάρτι όπου περνούσε καλά με τους φίλους του.