Το «καρέ» των απατεώνων που υπόσχονταν διαγραφή χρεών

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των τεσσάρων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που εξαπατούσε υπερχρεωμένους σε τράπεζες ή Δημόσιο πολίτες, υποσχόμενη ρύθμιση δανείων και διευθέτηση οφειλών.

Η απατεώνισσα που κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος είναι η Χαρίκλεια Ιατροπούλου του Γεωργίου και της Σταυρούλας από την Κομοτηνή, ενώ ο 44χρονος μόνιμος υπαξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος του Γρηγορίου και της Δήμητρας από το Κιλκίς είναι ο σύζυγός της.

Οι άλλοι δύο συνεργοί τους είναι ο 50χρονος Αβραάμ Καραγιαννίδης του Γεωργίου και της Ευγενίας από τη Θεσσαλονίκη και η 50χρονη Λαμπρινή Τσιρογιάννη του Χρήστου και της Πανάγιους, που γεννήθηκε στη Στουτγάρδη.

Επρόκειτο για ένα αριστοτεχνικά στημένο κύκλωμα, που θησαύριζε με το πρόσχημα ότι μπορούσε να τακτοποιήσει τα δάνεια των θυμάτων του. Τα μέλη της σπείρας είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν περισσότερους από 40 πολίτες, αφού τους είχαν πείσει πως ήταν σε θέση να «καθαρίσουν» τα χρέη τους νόμιμα, αποσπώντας περίπου 3.000.000 ευρώ.