Διπλή βομβιστική επίθεση κατά του Α.Τ. Λευκίμμης στην Κέρκυρα

Μετά την έκρηξη στις τουαλέτες, κολούθησε «βροχή» μολότοφ

Πρωτοφανής χαρακτηρίζεται η επίθεση -και, μάλιστα, σε δύο «δόσεις»- που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης, στην Κέρκυρα. Εντός του κτιρίου βρίσκονταν επτά αστυνομικοί, οι οποίοι εκτελούσαν βάρδια και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. 

Ολα άρχισαν όταν οι άγνωστοι δράστες πέταξαν αρχικά αυτοσχέδια βόμβα ή κροτίδα μεγάλης ισχύος από ένα μικρό παράθυρο της τουαλέτας στο τμήμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ωστικό κύμα εξαιτίας του περιορισμένου χώρου και να δημιουργηθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο σημείο.
Μισή ώρα αργότερα και προτού προλάβουν να συνέλθουν από το πρώτο σοκ οι αστυνομικοί, άγνωστοι εξαπέλυσαν νέα επίθεση προς το κτίριο πετώντας πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Οι άνδρες της Ασφάλειας με τη σειρά τους, στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν τους δράστες, έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και ζήτησαν ενίσχυση από διμοιρία των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν έγιναν συλλήψεις επ' αυτοφώρω, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα η Αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες και προσήγαγε άλλους τρεις. Από τις Αρχές εξετάζεται έως αυτή την ώρα εάν προκύπτει ή όχι εμπλοκή των προσαχθέντων στα επεισόδια, με την έρευνα για τον εντοπισμό των υπαίτιων να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα το χωριό της Λευκίμμης έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων της περιοχής, που διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ της νότιας Κέρκυρας. Μάλιστα, η περιοχή θυμίζει... αστακό εξαιτίας της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας που βρίσκεται στο χωριό, υπό τον φόβο επεισοδίων από τους κατοίκους, που αντιδρούν σε καθημερινή βάση.