Επίσκεψη Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στις εγκαταστάσεις της EDIL HELLAS

Τις εγκαταστάσεις της EDIL HELLAS στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου επισκέφθηκαν τα μέλη ΠαΔΕΕ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (στην οποία μετέχουν ελληνικής καταγωγής βουλευτές του εξωτερικού) στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής τους στη Θεσσαλονίκη.Τα μέλη του κοινοβουλευτικού αυτού οργανισμού που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης επέλεξε την εταιρεία EDIL HELLAS για να ενημερωθεί σε θέματα που αφορούν το επιχειρείν στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στους τομείς του φυσικού αερίου και της ενέργειας όπου δραστηριοποιείται η EDIL με νέες επενδύσεις.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EDIL κ. Μιχάλης Λαμπρόπουλος  και τα στελέχη της εταιρείας ξενάγησαν τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΠαΔΕΕ στις εγκαταστάσεις Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου στη Σίνδο και τους ενημέρωσαν για τα επιχειρησιακά πλάνα της εταιρείας  που εκτός από το συμπιεσμένο φυσικό αέριο, περιλαμβάνουν επενδύσεις σε υποδομές για την αποθήκευση και μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (small scale LNG), νέα δίκτυα διανομής σε πόλεις που δεν καλύπτονται από το δίκτυο φυσικού αερίου (ΑΣΦΑ) και σε τεχνολογίες αιχμής που αφορούν τα έξυπνα δίκτυα και τα δίκτυα υψηλής πίεσης .

Ο Πρόεδρος Βουλευτής Δ. Αυστραλίας Peter Katsampanis, αναφέρθηκε στην τεράστια εμπειρία που έχει αναπτυχθεί στη χώρα του από τις μεγαλύτερες στην παραγωγή φυσικού αερίου χώρες και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την συνεργασία με σκοπό την μεταφορά τεχνογνωσίας, τη διαμόρφωση στρατηγικής, την αναζήτηση πόρων και χρηματοοικονομικών μεθόδων για την στήριξη των νέων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο Γερουσιαστής του Rhode Island κ. Λεωνίδας Ραπτάκης και ο Γερουσιαστής του Quebec του Καναδά κ. Gerry Sclavounos επίσης μίλησαν για το ενδιαφέρον των χωρών τους για συνεργασία με εταιρείες που επενδύουν στον χώρο της ενέργειας και του ΦΑ με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη σαν συνέχεια των μεγάλων ενεργειακά έργων που εκτελούνται στην περιοχή όπως ο ΤΑΡ.

Παρόμοιες παρεμβάσεις έκαναν επίσης οι κ. John Pandazopoulos, Former Minister Victoria Australia, ο κ. Stephan Pappas, Senator WyomingUSA, ο κ. George Michalakis, MP South Africa.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Παππάς και Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής προσκεκλημένοι της εταιρείας οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Edil για τη συμβολή των νέων επενδύσεων στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της ποιότητας ζωής αλλά και να έρθουν σε επαφή με  την ΠαΔΕΕ για την ανάπτυξη συνεργειών σε γενικότερα θέματα που αφορούν την περιοχή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα