Αποκόπηκαν τα Διαπόντια νησιά λόγω βλάβης του «Αλέξανδρου»

Στο έλεος του Θεού οι κάτοικοι, αδυνατούν να ανεφοδιαστούν με είδη πρώτης ανάγκηςΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται εδώ και μέρες τρία μικρά νησιά βορειοδυτικά της Κέρκυρας, εξαιτίας της αδυναμίας του πλοίου της γραμμής να κάνει δρομολόγια και να μεταφέρει τα απαραίτητα για την επιβίωση κατοίκων και τουριστών.

Συγκεκριμένα, το πλοίο «Αλέξανδρος» το περασμένο Σαββατοκύριακο υπέστη μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα τα Διαπόντια νησιά Μαθράκι, Ερείκουσα και Οθωνοί να μείνουν κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού, με τις απαραίτητες για την επιβίωσή τους προμήθειες να μειώνονται επικίνδυνα.

Πλέον, ο μοναδικός τρόπος μετακίνησης από και προς τα νησιά αυτά είναι ένα μικρό πλοιάριο, που δεν έχει όμως τη δυνατότητα μαζικής μεταφοράς ατόμων και προϊόντων. Από την πλευρά τους, κάτοικοι και επισκέπτες βρίσκονται σε απόγνωση, με τους επαγγελματίες να χάνουν χιλιάδες ευρώ εξαιτίας του ανεφοδιασμού και τους τουρίστες να κινδυνεύουν να χάσουν τις πτήσεις για τις χώρες τους. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, ζητάμε άμεσα τη συνδρομή του υπουργείου Ναυτιλίας για να υπάρξει λύση» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιδήμαρχος Κέρκυρας Νόνη Μάστορα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν από το Σάββατο στο λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να μεταβούν στα Διαπόντια νησιά: οδηγοί φορτηγών που ανεφοδιάζουν τα νησιά και βλέπουν τα προϊόντα που μεταφέρουν να έχουν υποστεί ήδη μεγάλες ζημιές, Eλληνες της Ομογένειας που μπορούν να έρχονται μόνο μία φορά στο νησί ετησίως και θέλουν να επισκεφθούν τα σπίτια τους.

Oπως ανέφερε η κυρία Μάστορα, και οι τρεις αντιδήμαρχοι της Κέρκυρας προσπαθούν να βρουν μια λύση με τον δήμο αλλά κάθε ώρα που περνά η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λαμβάνει πλέον διαστάσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα