ΔΕΘ: Ενα νέο θεματικό πάρκο με τους 12 άθλους του Ηρακλή

Θα παρουσιαστούν μέσω ρομποτικών ομοιωμάτων με κίνηση και ήχο, όπως και τα τέρατα στη σπηλιά της ΑθηνάςΑπό την
Ντόνια Κανιτσάκη

Αφιερωμένο στον πρώτο υπερήρωα της ανθρωπότητας, τον Ηρακλή, θα είναι το νέο θεματικό πάρκο που ετοιμάζεται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το πρώτο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα με βάση την ελληνική μυθολογία, την ώρα που ανάλογα πάρκα υπάρχουν στην Ευρώπη, στην Αμερική, ακόμα και στην Κίνα!

«Σε έναν χώρο έκτασης 2.500 τετραγωνικών μέτρων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον χρόνο και να “ζήσουν” από κοντά τους άθλους του Ηρακλή. Το πάρκο αυτό έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον ελλαδικό χώρο και γι’ αυτό θέλουμε να του δώσουμε εθνική διάσταση. Εξάλλου, ο Ηρακλής αποτελεί ένα ισχυρότατο brand name παγκοσμίως» λέει στη «δημοκρατία» ο μάνατζερ του έργου Γρηγόρης Αβανίδης. Οπως εξηγεί, η φιλοσοφία του πάρκου βασίζεται στη βιωματική συμμετοχή των επισκεπτών. Ετσι, σημειώνει, η ξενάγηση θα διαρκεί περίπου μία ώρα. Στο πρώτο τμήμα θα βρίσκεται ο χώρος του μουσείου, χωρισμένος σε τρεις ενότητες, σχετικές με την ελληνική μυθολογία γενικότερα, τη γέννηση του Ηρακλή και όλη την πορεία έως τον θάνατό του, καθώς και τους 12 άθλους του.

Διαδραστική εμπειρία

Τα… καλύτερα, όμως, έπονται. «Μετά το μουσείο οι επισκέπτες θα μπαίνουν στην αίθουσα των άθλων, σε έναν χώρο με διαδραστικά προγράμματα. Εκεί θα υπάρχουν ρομποτικά ομοιώματα -πρόκειται για ειδικές παραγγελίες από το εξωτερικό- με κίνηση και ήχο. Οι άθλοι θα είναι θεματοποιημένοι σε φυσικό περιβάλλον. Θα υπάρχει η σπηλιά της Αθηνάς και μέσα όλα τα μυθικά τέρατα με ήχο και κίνηση. Οι επισκέπτες θα δουν μπροστά τους το λιοντάρι της Νεμέας να βρυχάται, τη Λερναία Υδρα να κινείται μέσα στη λίμνη και άλλα μυθικά τέρατα» σημειώνει ο κ. Αβανίδης.

Το πάρκο «Ηρακλής – Οι δώδεκα άθλοι», το οποίο δημιουργείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και είναι παραγωγή της ΔΕΘ – HELEXPO, των Dreamworkers και της Hexagon Exhibition, θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο 1 της έκθεσης, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Ιανουαρίου.
Τα κείμενα επιμελείται ο Γιάννης Σερβετάς, το σενάριο ο Παναγιώτης Τοπαλίδης, ενώ την επιστημονική επίβλεψη έχει η ομάδα της καθηγήτριας Δήμητρας Μήττα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα