ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ;

Ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων στο δημογραφικόΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Πριν από λίγες ημέρες ακόμη μία έρευνα που θα έπρεπε να προκαλέσει σεισμό στην Ελλάδα πέρασε επί της ουσίας απαρατήρητη και χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός, και κυρίως των κυβερνώντων, που θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν πάρει μέτρα για τη «βόμβα» του δημογραφικού. Η έρευνα που υπογράφει η νομικός Ηρα Εμκε – Πουλοπούλου, διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Παρισιού, μέλος της Ακαδημίας Επιστημόνων της Νέας Υόρκης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δημογραφικών Μελετών, με τίτλο «Ο πληθυσμός της Ελλάδας υπό διωγμόν», είναι ακόμη μία κραυγή αγωνίας. Η Ελλάδα γερνάει και πεθαίνει, όμως οι αρμόδιοι κωφεύουν και δεν συνειδητοποιούν ότι, αν δεν ανατραπούν τα πράγματα, οι Ελληνες θα είναι μειονότητα στον τόπο τους.

Η οικονομική κρίση, που ξέσπασε στην Ελλάδα από το 2010, λειτούργησε ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η συρρίκνωση των γεννήσεων, η αύξηση των θανάτων και η αρνητική μετανάστευση αναδεικνύουν το δημογραφικό σε μέγα εθνικό θέμα της Ελλάδας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΛ.ΣΤΑΤ., μόνο το διάστημα 2011-2017 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 355.000 ανθρώπους και, αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί με την υπευθυνότητα που απαιτείται για το νούμερο 1 εθνικό πρόβλημα, ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2050 μόλις που θα αγγίζει τους 10.000.000 ανθρώπους. Τραγική είναι η προβολή που υπάρχει για το 2070, καθώς όλα δείχνουν ότι θα είμαστε ακόμη χειρότερα, αφού, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurostat, τα επόμενα 10 χρόνια (έως το 2080) θα είμαστε μόλις 7.000.000. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, την περίοδο 2011-2016 οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 115.479 άτομα (γεννήσεις 692.592 / θάνατοι 808.071). Η μικρή αύξηση των γεννήσεων (κατά 1.051 παιδιά), που καταγράφηκε το 2016, οφείλεται κατά 77% σε γεννήσεις από γυναίκες πρόσφυγες, που δεν θα μείνουν στην Ελλάδα!

Σε έξι χρόνια, δε, χάθηκαν πολύ περισσότερα άτομα από τις γεννήσεις ενός έτους (π.χ. το 2016 93.698 γεννήσεις). Παράλληλα, έως το 2010, οι άνθρωποι που έρχονταν στην Ελλάδα ήταν περισσότεροι από εκείνους που την εγκατέλειπαν. Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα (2018) η χώρα, εκτός από την υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων, οφείλεται στο φαινόμενο της «αρνητικής μετανάστευσης», γεγονός που έχει ως συνέπεια τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού κάθε χρόνο σε απόλυτο αριθμό. Οι δείκτες δείχνουν το σοκ που έρχεται και χτυπούν όχι απλά καμπανάκι, αλλά καμπάνα, αν θέλουμε να μη χαθεί ο Ελληνισμός. Και γι’ αυτό απαιτούνται άμεσα στρατηγικές ενίσχυσης της οικογένειας (και όχι διάλυσης, όπως αυτές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) και του περιορισμού της φυγής των νέων Ελλήνων. Και το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι: Θα ξυπνήσουμε εγκαίρως ή θα περιμένουμε απλά το μοιραίο;

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα