«Φυτεύουν» σε παρθένο χωριό κεραία τηλεφωνίας

Στη Δικαιοσύνη θα βρεθούν σήμερα οι κάτοικοι της Χελιδόνας Ευρυτανίας κατά εταιρίας που άρχισε εργασίες με άδεια-εξπρές

Από τη
Γιώτα Φλώρου

Σε αναβρασμό βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι στο μικρό χωριό Χελιδόνα, στην Ευρυτανία, καθώς ιδιωτική εταιρία, χωρίς προηγουμένως να έχει επικοινωνία με τους ντόπιους, έλαβε -όπως λένε- άδεια «εξπρές» και έχει αρχίσει εργασίες κατασκευής κεραίας τηλεφωνίας που θα ξεπερνά τα 30 μέτρα μέσα στο χωριό. Μάλιστα, η κεραία κατασκευάζεται δίπλα από το νεκροταφείο και την εκκλησία του χωριού και σε απόσταση 100 μέτρων από τα σπίτια.

Οπως λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Σταμπολίτης, «ο χώρος στον οποίο κατασκευάζεται η κεραία είναι λειτουργικός για τον τόπο καθώς χρησιμεύει σαν πάρκινγκ, εκεί γίνεται το τοπικό πανηγύρι, στη γιορτή της Αγίας Παρασκευής, ενώ πολλές φορές παίζουν στο σημείο παιδιά». Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για την αδειοδότηση «εξπρές» που πήρε η εταιρία και μάλιστα παρακάμπτοντας ανθρώπους, ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας τονίζει ότι ακόμα και από τον Δήμο Καρπενησίου -στον οποίο υπάγεται το χωριό- όταν ρωτήθηκαν για το ζήτημα τους απάντησαν ότι δεν κατάλαβαν πώς πέρασε κάτω από τη μύτη τους.

Ο κ. Σταμπολίτης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού έστειλαν εξώδικο στην εταιρία, στο οποίο αναφέρουν την αντίθεσή τους, ενώ απευθύνουν κάλεσμα συνεργασίας προκειμένου οι δύο πλευρές να βρουν άλλο σημείο, πιο κατάλληλο για την τοποθέτηση της κεραίας, καθώς, όπως λένε, δεν είναι αντίθετοι στην ανάπτυξη του τόπου τους. Ομως, σύμφωνα με τον ίδιο, όχι μόνο δεν έλαβαν κάποια επίσημη απάντηση από την πλευρά της εταιρίας, αλλά τέσσερις μέρες μετά άρχισαν οι εργασίες κατασκευής.

Εκτός από το εξώδικο, οι κάτοικοι επιδόθηκαν σε μαραθώνιο προκειμένου να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να διακοπούν οι εργασίες, τα οποία εκδικάζονται σήμερα. «Στόχος μας είναι ο τόπος μας να παραμείνει όμορφος και καθαρός» λένε οι κάτοικοι, ενώ τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τις συλλογικές προσπάθειες για την άμεση απομάκρυνση της κεραίας.