Aμετανόητοι! «Βόλεψαν» τη Ράνια στον ΟΟΣΑ

Η τ. υπουργός με το επίδομα ενοικίου πάει Παρίσι με μπόνους 13.221 € για τα έξοδα μετεγκατάστασηςΤελικά κανείς… «καλός» δεν χάνεται! Η τέως αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση της στα τέλη Φεβρουαρίου μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το επίδομα ενοικίου της, «επιβραβεύεται» τώρα από την κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας καθήκοντα μόνιμου αντιπροσώπου της χώρας μας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο Παρίσι. 

Επιπλέον, σαν να μην έφθανε αυτό, θα λάβει και εφάπαξ επίδομα 13.221,06 ευρώ «για εισιτήρια, έξοδα μεταφοράς οικοσκευής και πρώτης εγκατάστασης», όπως προκύπτει από έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης! Η θητεία της κυρίας Αντωνοπούλου στο υπουργείο Εργασίας είχε λήξει άδοξα, χωρίς να αφήσει ισχυρό «αποτύπωμα» για το έργο της, όταν αποκαλύφθηκε ότι λάμβανε επίδομα ενοικίου για διαμέρισμα στο Κολωνάκι, με απόφαση την οποία είχε υπογράψει η ίδια!

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο παραιτήθηκε και ο σύζυγός της και πρόεδρος του οικονομικού Ινστιτούτου «Levy» Δημήτρης Παπαδημητρίου από υπουργός Οικονομίας. Η τέως αναπληρώτρια υπουργός είχε παραδεχθεί τότε ότι μέσα σε μια διετία έλαβε συνολικά 23.000 ευρώ ως επίδομα ενοικίου και είχε δηλώσει ότι θα επιστρέψει τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο. Εκτοτε, οι τύχες της ίδιας και του συζύγου της, σε επίπεδο εγχώριου δημόσιου βίου, αγνοούνταν.

Εκεί, όμως, που φαινόταν σαν να είχε εγκαταλείψει την προσπάθεια εμπλοκής της με τα πολιτικά δρώμενα, η σύζυγος του κ. Παπαδημητρίου ήρθε (την «έφεραν»;) ξαφνικά, ξανά, στο προσκήνιο! Η Ράνια Αντωνοπούλου αναμένεται να διοριστεί μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ και… μαντέψτε: τον διορισμό της στο Παρίσι θα συνοδεύει, όπως προαναφέρθηκε, ένα εφάπαξ επίδομα 13.221,06 ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηνιαίος μισθός για τη θέση αυτή είναι της τάξεως των 7.000 ευρώ. «Ράνια, γερά, στον δρόμο που χάραξε ο Χρήστος (Παπουτσής)», που από το 2013 είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, θα μπορούσαν, λοιπόν, να αναφωνήσουν ειρωνικά οι χιλιάδες άνεργοι της χώρας.

Μάλιστα, φήμες εμφανίζουν τον σύζυγό της Δημήτρη Παπαδημητρίου ως επικρατέστερο διάδοχο του κ. Παπουτσή. Εάν επιβεβαιωθούν, η αποκατάσταση του ζεύγους θα ολοκληρωθεί!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα