Γαλλία – Κροατία στον τελικό του Μουντιάλ

Η Κροατία έστειλε πίσω στο σπίτι την Αγγλία ξανά με άδεια χέρια (2-1) και θα διεκδικήσει το τρόπαιοΓυρίζει σπίτι αλλά με άδεια χέρια η Αγγλία! Γι’ αυτό φρόντισε η Κροατία, η οποία με μεγάλη ανατροπή επικράτησε 2-1 στην παράταση (1-1 η κανονική διάρκεια) στο Λουζνικί της Μόσχας και πήρε το εισιτήριο για τον κυριακάτικο τελικό (18.00, κόντρα στη Γαλλία) του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Χρυσός» σκόρερ για τη «Χρβάτσκα» ήταν ο Μάριο Μάντζουκιτς στο 109′, ο οποίος έπιασε κοιμώμενη στον ύπνο την άμυνα των «λιονταριών». Σημειώνεται πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους που οι Κροάτες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του Μουντιάλ.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ προηγήθηκε με εκτέλεση φάουλ του Τρίπιερ, θυμίζοντας κάτι από Ντέιβιντ Μπέκαμ (μόνο αυτός έχει σκοράρει στο παρελθόν με απευθείας εκτέλεση φάουλ και μάλιστα σε δύο διοργανώσεις, το 1998 και το 2006) στο 5ο λεπτό. Ωστόσο οι Αγγλοι, αντί να καθαρίσουν το ματς, προσπάθησαν κυρίως να διαφυλάξουν το υπέρ τους 1-0 από το να πετύχουν και δεύτερο τέρμα και το πλήρωσαν. Ο (εξαιρετικός) Πέρισιτς ισοφάρισε σε 1-1 στο 68′, έχοντας και δοκάρι τέσσερα λεπτά αργότερα.

Εν τέλει, η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση (η Κροατία έγινε η τέταρτη ομάδα που έδωσε τρεις παρατάσεις στο ίδιο Παγκόσμιο Κύπελλο). Στο 99′ ο Βρσάλκο έσωσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Στόουνς και στο 109′, έχοντας προειδοποιήσει τον Πίκφορντ από το 105+2′, ο Μάντζουκιτς πετάχτηκε στην πλάτη της αγγλικής άμυνας γράφοντας το τελικό 2-1 υπέρ της Κροατίας.

Η Αγγλία θα… συμβιβαστεί έτσι με τον μικρό τελικό, που θα γίνει το Σάββατο (17.00, κόντρα στο Βέλγιο) στην Αγία Πετρούπολη.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (95′ λ.τρ. Πίβαριτς), Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς (101′ Κράμαριτς), Μόντριτς (118′ Μπάντεγι), Πέρισιτς, Μάντζουκιτς (115′ Τσόρλουκα).

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ (112′ Βάρντι), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Χέντερσον (97′ Ντάιερ), Λίνγκαρντ, Αλι, Γιανγκ (91′ Ρόουζ), Στέρλινγκ (74′ Ράσφορντ), Κέιν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα