Εισπρακτικές αποστολές για τη Δικαστική Αστυνομία

Προ των πυλών είναι πλέον η ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας σε Αθήνα και Πειραιά, προκειμένου να συνδράμει με το έργο της τις εισαγγελικές Αρχές. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής (φωτό), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες, ανακοίνωσε ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η Δικαστική Αστυνομία θα στελεχωθεί στην αρχή από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ στη συνέχεια θα ενταχθούν σε αυτήν εξειδικευμένοι υπάλληλοι και πραγματογνώμονες υπό την εποπτεία της εισαγγελικής Αρχής.
Αρχικός στόχος θα είναι η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων που παραμένουν ανεκτέλεστες στα συρτάρια, προκειμένου να εκκαθαριστούν και να εισπραχθούν έσοδα για τα δημόσια ταμεία.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι άμεσα θα κατατεθούν οι διατάξεις για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις. «Πρέπει να βρεθούν τα κατάλληλα κτίρια σε κατάλληλες περιοχές. Αλλάζουν κάποιοι όροι στον νόμο του 1981, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην προκήρυξη για εκδήλωση ενδιαφέροντος» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος εξήγγειλε και την παράδοση δύο δικαστικών αιθουσών στο κτίριο του Κεράνη, προκειμένου να επισπευστεί η εκδίκαση μεγάλων δικών, μεταξύ των οποίων και της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι ισχύει πλέον σε όλη την Ελλάδα η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων στα διοικητικά δικαστήρια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση από τους δικηγορικούς συλλόγους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα