Απεργία στη Fiat λόγω μεταγραφής του Ρονάλντο

Χρόνια έχουν να δουν αύξηση μισθού«Στα κάγκελα» βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat με αφορμή τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους, καθώς αποφάσισαν… απεργία! Οι εργαζόμενοι της Fiat δεν μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό με τους οπαδούς της «γηραιάς κυρίας» που πανηγυρίζουν για την απόκτηση του Πορτογάλου σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου -που κόστισε στην ομάδα 117.000.000 ευρώ- καθώς εκείνοι έχουν να δουν αύξηση στις αποδοχές τους εδώ και χρόνια. 

«Ενώ οι εργαζόμενοι εξακολουθούν για χρόνια να κάνουν τεράστιες οικονομικές θυσίες, η ίδια η εταιρία αποφασίζει να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή. Μας λένε ότι η στιγμή είναι δύσκολη.

Λάθος επένδυση

Και ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν όλο περισσότερο τα ζωνάρια τους, η εταιρία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε μόνο έναν άνθρωπο! (…) Η εταιρία θα μπορούσε να επενδύσει σε μοντέλα αυτοκινήτων που διασφαλίζουν το μέλλον των χιλιάδων ανθρώπων και όχι μόνο σε έναν άνθρωπο» γράφουν στη σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Την ίδια ώρα, αντιδράσεις προκαλεί και δημοσίευμα της «Repubblica», που αναφέρει ότι ο Πορτογάλος άσος της μπάλας μπορεί να επωφεληθεί από την ιταλική ευνοϊκή νομοθεσία που προβλέπει ότι για τους ζάπλουτους πολίτες που επιλέγουν ως τόπο κατοικίας την Ιταλία η ανώτατη φορολογική κλίμακα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 100.000 ευρώ τον χρόνο. Ετσι, για τις τεράστιες απολαβές του από διαφημίσεις και προϊόντα με τα οποία ο παίκτης έχει συνδέσει με το όνομά του, οι φόροι που θα πληρώνει θα είναι μηδαμινοί. Ευτυχώς, για τις παχυλές απολαβές του από τη Γιουβέντους ο Ρονάλντο θα υπάγεται στην ίδια φορολόγηση με τους υπόλοιπους Ιταλούς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα