Κρύα γεμιστά στη Φωτίου

Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ για την υποστελέχωση μονάδων πρόνοιαςΠανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε χθες το πρωί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στην προσπάθειά τους να ειρωνευτούν την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλλελεγγύης Θεανώ Φωτίου, που το 2015 είχε δηλώσει ότι οι Ελληνες θα τα καταφέρουν τρώγοντας γεμιστά, τοποθέτησαν στην είσοδο του υπουργείου ένα ταψί με τα λαχανικά που απαιτούνται για την παρασκευή του συγκεκριμένου φαγητού.

«Κυρία Φωτίου, τα γεμιστά θέλουν υλικά να παρασκευαστούν. Οι προνοιακές μονάδες για να περιθάλπουν ανήμπορους συμπολίτες μας θέλουν προσωπικό και επαρκή στελέχωση» ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Οπως καταγγέλλουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, συνολικά 150 επικουρικοί εργαζόμενοι στις προνοιακές μονάδες βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου, παρότι δεν έληξαν οι συμβάσεις τους.

Παράλληλα κάνουν λόγο για τραγική υποστελέχωση στις μονάδες πρόνοιας. «Το επικουρικό προσωπικό των προνοιακών μονάδων βρίσκεται στον αέρα. Υπερέβησαν το 24μηνο εργασίας στο Δημόσιο με συνεχείς ανανεούμενες συμβάσεις και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως και στις Μονάδες Δημόσιας Υγείας, θεωρεί άκυρες τις συμβάσεις τους» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Οι προνοιακές μονάδες, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, εργάζονται με το 45% του αναγκαίου προσωπικού, ενώ «στα 8 χρόνια των Μνημονίων το προσωπικό μειώθηκε κατά 2.600 υπαλλήλους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα