Οι τουρίστες προτιμούν την καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη

Πολλές οι αρετές της πόλης και τη θερινή περίοδο, με τις ξενοδοχειακές μονάδες να βλέπουν τις πληρότητές τους να είναι μεγάλεςΑπό τη
Μαρία Μαθιοπούλου

Μπορεί σαν τη Χαλκιδική να μην έχει, όμως τα τελευταία χρόνια και η Θεσσαλονίκη έχει αρχίσει να αναδεικνύεται σε καλοκαιρινό, αστικό προορισμό, αφού οι αρετές της και τους καλοκαιρινούς μήνες είναι δεκάδες.

Την τελευταία τετραετία τα ξενοδοχεία της πόλης βλέπουν τις πληρότητές τους να είναι σημαντικές και το καλοκαίρι, όταν στο παρελθόν η καλοκαιρινή περίοδος δεν ήταν και η καλύτερή τους στιγμή. Στο πλαίσιο αυτό το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης «επενδύει» με τις δράσεις του και στο καλοκαιρινό πρόσωπο της πόλης, ενσωματώνοντας στις παρουσιάσεις του στο εξωτερικό όλα όσα έχει να προσφέρει η νύμφη του Θερμαϊκού στους καλοκαιρινούς ταξιδιώτες. Τι θα μπορούσε όμως να προσελκύσει έναν τουρίστα το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη;

Η γαστρονομία της πόλης είναι εξαιρετική όλες τις εποχές, όπως λέει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας. Τα τσιπουράδικα και τα εστιατόρια θαλασσινών, συνδυασμένα με τη θαλασσινή αύρα της Θεσσαλονίκης, είναι μια δελεαστική πρόταση για τους ταξιδιώτες. Αλλωστε η πόλη έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια στις γαστρονομικές αρετές της, με πολλά καινούργια εστιατόρια αξιώσεων, που παντρεύουν την παράδοση με το γκουρμέ και τη σύγχρονη γαστρονομία, να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

Διασκέδαση

Η Θεσσαλονίκη είναι επίσης γνωστή για τις πολλές επιλογές διασκέδασης που προσφέρει. Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ της μόδας οι ταράτσες-μπαρ, που θυμίζουν νησιά και αποτελούν οάσεις δροσιάς για τους καλοκαιρινούς μήνες. Με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα, αλλά και σε άλλες περιοχές, οι καλοκαιρινές ταράτσες της Θεσσαλονίκης αποτελούν πλέον μια εξαιρετική τουριστική πρόταση.

Την ίδια ώρα τα θερινά σινεμά της πόλης, με το άρωμα από το γιασεμί και την αίσθηση από το παρελθόν να κυριαρχούν, μπορούν να γίνουν μια ξεχωριστή εμπειρία για τον τουρίστα. Ο δε θερινός κινηματογράφος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Σινεμά με Θέα, με θέα τη θάλασσα, είναι μια καλοκαιρινή απόλαυση. Στις διαφορετικές προτάσεις αναψυχής περιλαμβάνεται και το Taratsa International Film Festival, με προβολές ταινιών σε ταράτσες γνωστών κτιρίων της Θεσσαλονίκης.

Και, βέβαια, η πόλη έχει και το υγρό στοιχείο σε αφθονία. Από θεματικά πάρκα με νερό μέχρι τις πισίνες των ξενοδοχείων, που υποκαθιστούν ως έναν βαθμό τις βουτιές στη θάλασσα, οι τουρίστες έχουν μια μεγάλη γκάμα επιλογών. Την ίδια ώρα, τα καθημερινά δρομολόγια με τα καραβάκια, που μεταφέρουν τον κόσμο στις κοντινές παραλίες, της Περαίας, της Αγίας Τριάδας και των Νέων Επιβατών, δίνουν μια αίσθηση διακοπών και την ευκαιρία για σύντομες εξορμήσεις που θυμίζουν κάτι από νησί.

Στις θαλασσινές εξορμήσεις βοηθούν και τα σκαφάκια του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, κληρονομιά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας, τα οποία μπορεί κάποιος να νοικιάσει και να κάνει τις βόλτες του στον Θερμαϊκό, αγναντεύοντας την πόλη από τη θάλασσα.

Αεροπορική σύνδεση με Απω Ανατολή

Τους καλοκαιρινούς μήνες κατεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη αρκετοί Βαλκάνιοι, αλλά και Ισραηλινοί, ενώ μεγάλες είναι οι προσδοκίες και για την πτήση που ξεκίνησε πρόσφατα με την Qatar Airways, που συνδέει την πόλη με την Ντόχα και φέρνει ήδη γκρουπ από την Αυστραλία και τις χώρες της Απω Ανατολής. «Στις παρουσιάσεις που κάνουμε στο εξωτερικό εντάσσουμε και το καλοκαιρινό στοιχείο, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη γειτνίαση με τις κοντινές παραλίες. Η Θεσσαλονίκη είναι πια ένας προορισμός για όλο τον χρόνο και έχει πολλά να δείξει ακόμα» λέει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο κ. Πέγκας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα