Ρουβίκωνας κατά Leroy Merlin

Ζημιές από την αναρχική ομάδα για την απόλυση εργαζομένης με σοβαρή νόσο! Διαμαρτυρίες για τα ανοιχτά καταστήματαΤα μέλη του Ρουβίκωνα χτύπησαν ξανά και χθες τα ξημερώματα έβαλαν στο στόχαστρό τους το πολυκατάστημα Leroy Merlin, που βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας. Οι αναρχικοί με την ανεξέλεγκτη δράση, έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορώντας κράνη, έσπασαν με καδρόνια και πέτρες την τζαμαρία του μαγαζιού και, πριν αποχωρήσουν, πέταξαν μπογιές.

Από την Αστυνομία δεν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές για το περιστατικό. Ο Ρουβίκωνας σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρει ότι προχώρησε στην επίθεση επειδή η επιχείρηση απέλυσε εργαζόμενη που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. «Αν υπήρχε μαχητικός συνδικαλισμός βάσης, το Leroy Merlin θα κατέβαζε ρολά σε 5 λεπτά από την απόλυση και δεν θα ξανάνοιγε αν δεν ξαναδούλευε η συγκεκριμένη εργάτρια» σημειώνουν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Στο μεταξύ, το χθεσινό άνοιγμα των καταστημάτων στην Αθήνα σημαδεύτηκε από αντιδράσεις των εμποροϋπαλλήλων, που διαμαρτύρονται για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Εξω από κατάστημα αλυσίδας με ηλεκτρονικά είδη είχε στηθεί μικροφωνική εγκατάσταση και διαδηλωτές είχαν κρεμάσει πανό στην είσοδο του καταστήματος, εμποδίζοντας τους καταναλωτές να το προσεγγίσουν. Ιδια πανό είχαν υψώσει και σε άλλες αλυσίδες καταστημάτων επί της οδού Ερμού. Στις 10 το πρωί έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Καπνικαρέας. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και καλούσαν τους καταναλωτές να απόσχουν από τις αγορές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα