Αστυνομία μέσω… facebook στο πλευρό των πολιτών!

Η ΕΛ.ΑΣ. στην Κ. Μακεδονία επιστράτευσε και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ενίσχυση της ασφάλειαςΡεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Εδώ και περίπου ενάμιση μήνα οι αστυνομικοί της Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός από οχήματα, όπλα, ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να καταπολεμήσουν το έγκλημα στους επτά νομούς της περιοχής και να ενημερώνουν τους πολίτες για θέματα καθημερινότητας και ασφάλειας, επιστρατεύουν… hashtags, φωτογραφίες, εικονίδια, pokes και ζητούν από τους ενδιαφερομένους να… τους ακολουθήσουν!

Σε μια προσπάθεια να κάνει αμφίδρομη και πιο σύγχρονη την επικοινωνία της με τους πολίτες η Αστυνομία εγκαινίασε την επίσημη σελίδα της στο facebook και καθημερινά τους συμβουλεύει για το τι πρέπει να κάνουν ή να μην κάνουν, ώστε να είναι ασφαλείς! Μάλιστα, τους καλεί να καταγγέλλουν περίεργες συμπεριφορές μέσω… inbox (απευθείας μηνύματα).

Από τις 24 Μαΐου, οπότε και βγήκε στον «διαδικτυακό αέρα» η επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, γίνονται σε καθημερινή βάση δεκάδες αναρτήσεις ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Ετσι, μόλις ανοίξουν το «έξυπνο» τηλέφωνό τους οι πλέον των 1.200 χρηστών που την ακολουθούν, βλέπουν στην οθόνη τους συμβουλές για το πώς θα αποτρέψουν τους ληστές να κλέψουν το σπίτι τους, όταν λείπουν για τα μπάνια τους σε κάποια παραλία, σε ποια σημεία του δρόμου γίνονται έργα και γίνεται εκτροπή οχημάτων ή εάν η κίνηση για τη Χαλκιδική έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Μπορούν επίσης να ενημερωθούν για τα σημεία όπου γίνονται περιπολίες, ποιοι είναι οι… νούμερο ένα εγκληματίες στην Ευρώπη και άλλα πολλά! Σύμφωνα με τον αστυνόμο Β’ Πέτρο Τάνο, προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, η δημιουργία της σελίδας έρχεται σε συνέχεια της δημιουργίας σελίδας στο facebook και λογαριασμού στο twitter του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. το 2010. «Πρόκειται για ακόμη μια κίνηση εξωστρέφειας της Αστυνομίας και τα σχόλια που λαμβάνουμε είναι πολύ θετικά» εξηγεί στη «δημοκρατία» ο κ. Τάνος. Στη σελίδα αναρτώνται από τα στελέχη του Γραφείου Τύπου θέματα με αστυνομικό και κοινωνικό ενδιαφέρον, ενώ οι αναρτήσεις συνοδεύονται από φωτογραφίες και βίντεο.

Σημειώνεται ότι ο λογαριασμός δεν παρακολουθείται όλο το 24ωρο, επομένως οι πολίτες για μεγαλύτερη αμεσότητα θα πρέπει να επικοινωνούν στο τριψήφιο 100.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα