«Δώσαμε τη Μακεδονία και πήραμε μια γραβάτα!»

«Βρεθήκαμε σε μια αδυναμία και μας εξαπάτησαν» είπε ο Μαντινείας για τη συμφωνίαΣτο υπαίθριο θεατράκι του Παιδικού Σταθμού της Iεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας στην Κάρτσοβα παρευρέθη πριν από λίγες ημέρες ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, με αφορμή την αφιερωματική εκδήλωση με τίτλο «Μικρά Ασία», που συνδιοργανώθηκε από τη Μητρόπολη Κυνουρίας και τον Φιλοτεχνικό Ομιλο Τριπόλεως.

«Η Ελλάδα δεν πεθαίνει όταν εμείς οι Νεοέλληνες βιώσουμε τις παραδόσεις της φυλής μας, στηρίξουμε τη ζωή μας στην πίστη, στον Χριστό, στην αγάπη στην πατρίδα και στη στοργή στην οικογένεια. Αυτά είναι τα τρία θεμέλια της ελληνικής ζωής και παρουσίας» τόνισε στην ομιλία του προς τους παρευρισκομένους ο Μητροπολίτης.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

Αναφερόμενος στην πρόσφατη Συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα εμείς βρεθήκαμε σε μια αδυναμία, μας ενέπαιξαν και μας εξαπάτησαν, μας είπανε κάποτε δώστε μας την κυβέρνηση και ο λαός θα είναι στην εξουσία, και το πιστέψαμε. Κι ο λαός, αντί να είναι στην εξουσία, είναι στη δυστυχία.

Σήμερα αγωνίζονται εκείνοι που έχουν την ισχύ και τη δύναμη που τους δώσαμε εμείς να γκρεμίσουν την οικογένειά μας. Αν δείτε τους νόμους που ψήφισε η Βουλή, είναι όλοι εναντίον της οικογένειας. Ολα είναι εναντίον της πίστης, να γκρεμιστεί ο Σταυρός από τη σημαία, το στήθος μας, να καταργηθούν τα Θρησκευτικά από τα σχολεία μας και πολλά άλλα» ανέφερε με πικρία ο κ. Αλέξανδρος.
«Δώσαμε το όνομά μας σε εκείνους που δεν υπήρχαν στον κόσμο και εμφανίστηκαν τον 7ο αιώνα στην Ιστορία της Ευρώπης. Κι όμως διεκδίκησαν και θέλησαν να ονομάζονται Μακεδόνες, κι εμείς ελαφρά τη καρδία δώσαμε τη Μακεδονία και πήραμε μία γραβάτα, να την κάνουμε θηλιά στον λαιμό μας, για να πάψουμε να υπάρχουμε, για να μην ντρεπόμαστε πια στην κοινωνία των λαών» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ολοι οι λαοί πρέπει να κοιτάνε μπροστά, εμείς πρέπει να κοιτάζουμε πίσω στις ρίζες της φυλής μας, στην παράδοση των πατέρων μας, γιατί εκεί είναι η δύναμή μας, από εκεί θα βγουν τα βλαστάρια και θα δημιουργούνται τα δέντρα της ζωής. Κάναμε το λάθος και πιστέψαμε στους ξένους».

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος πολιτισμού όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κατασκευάστηκε από τη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, και παραδόθηκε τη βραδιά της εκδήλωσης προς χρήση και φιλοξενία στην Τρίπολη.

Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα