Ρουκέτα Ζάεφ για δωροδοκίες από Ελληνες και απάντηση… Σαββίδη

Κατά Ελλήνων επιχειρηματιών βάλλει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή πλατφόρμα BuzzFeed News. Οπως ισχυρίζεται, η κυβέρνησή του έχει λάβει αναφορές ότι «Eλληνες επιχειρηματίες» κατέβαλαν σε πολίτες της χώρας του ποσά από 13.000 έως 21.000 δολάρια για να διαπράξουν «βίαιες ενέργειες», εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος που θα καθορίσει αν η χώρα του θα ενταχθεί ή όχι στο ΝΑΤΟ.

Κατονομάζοντας ως ηθικό… αυτουργό τη Ρωσία και αρνούμενος να αποκαλύψει τα άτομα που κρύβονται πίσω από τις «ύποπτες συναλλαγές», επειδή είναι σε εξέλιξη η σχετική έρευνα, ο Ζάεφ τόνισε ότι τα «αλισβερίσια» μεταξύ Ελλήνων και Σκοπιανών αποκαλύφθηκαν από άτομα που μετείχαν στα βίαια επεισόδια έξω από το Κοινοβούλιο τον περασμένο Ιούνιο. Φοβούμενος τυχόν «ανάρμοστες δραστηριότητες» στη διάρκεια του δημοψηφίσματος, ο Ζάεφ αποκάλυψε ότι ζήτησε για την επιτυχία και τη διαφάνεια της άμεσης ψηφοφορίας τη συνδρομή των ΗΠΑ.

«Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, μη παραλείποντας να πλέξει το «εγκώμιο» των Ηνωμένων Πολιτειών. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες -ακόμη- είναι το μεγάλο υπόδειγμα δημοκρατικών θεσμών, του κράτους δικαίου, της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης» δήλωσε ο Ζάεφ, αποκαλύπτοντας ότι σε ιδιωτικές συζητήσεις του με τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ προσκάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο ακόμη και να επισκεφθεί την ΠΓΔΜ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας! Για τον Ζάεφ η ένταξη τη χώρας του στο ΝΑΤΟ συνιστά ουσιαστική εγγύηση ασφάλειας. «Η ενταξιακή διαδικασία σημαίνει τελικά ότι θα είμαστε μια χώρα που θα υποστηρίζεται από όλους στον κόσμο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διάψευση

Αργά χθες το βράδυ ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης διέψευσε ότι έχει κάποια εμπλοκή με τις καταγγελίες του Σκοπιανού πρωθυπουργού και προανήγγειλε μήνυση εναντίον του μέσου ενημέρωσης BuzzFeed News (το οποίο ανέφερε το όνομά του, παρότι δεν υπήρχε στις δηλώσεις του Ζάεφ). «Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για τον λόγο αυτό τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα