«Γκρεμίζεται» η προπαγάνδα για τις Πρέσπες

Διαψεύδουν ότι στηρίζουν τη συμφωνία καλλιτέχνες που φέρεται από το Μαξίμου ότι υπογράφουν κείμενο υπέρ της ντροπήςΣε μια άνευ προηγουμένου «γκέλα» υπέπεσαν στο Μέγαρο Μαξίμου στην απέλπιδα προσπάθεια να «νομιμοποιηθεί» η ντροπιαστική συμφωνία με τα Σκόπια -με τη… βοήθεια «επωνύμων» της δημόσιας σφαίρας- και παράλληλα να υποβαθμιστεί η παλλαϊκή αντίδραση στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. 

Στην προπαγανδιστική τους πρεμούρα να αντιστρέψουν τη βαριά εικόνα και τις δυσμενείς εντυπώσεις, συμπεριέλαβαν… ετσιθελικά σε λίστα υποστηρικτών της Συμφωνίας των Πρεσπών καλλιτέχνες όπως οι τραγουδίστριες Νένα Βενετσάνου και Λένα Αλκαίου, αλλά και ο εικαστικός Κυριάκος Κατζουράκης – χωρίς καν να… τους ρωτήσουν!

Η κυρία Βενετσάνου είδε έκπληκτη το όνομά της μαζί με άλλα 319 πρόσωπα που ως σύγχρονοι… οργανικοί διανοούμενοι έβαλαν την υπογραφή τους φαρδιά πλατιά σε σχετικό κατάπτυστο κείμενο υπέρ της συμφωνίας (το συγκεκριμένο κείμενο διακινεί συστηματικά το Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες μέρες σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της επιρροής του).

Η καλλιτέχνις δηλώνει πως δεν συναίνεσε ποτέ σε κάτι τέτοιο, γράφοντας μάλιστα στη σελίδα της στο facebook πως «αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα ούτε υπέγραψα ποτέ».
Προσθέτει ακόμη ότι η «δημοκρατία», η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων, αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές».

Η Αλκαίου

Σε αντίστοιχη καταγγελία προέβη και η κυρία Αλκαίου, η οποία επίσης αναφερόταν ως μία από τις συνυπογράφουσες στο αστείο κείμενο. «Δηλώνω ότι ποτέ δεν υπέγραψα το συγκεκριμένο κείμενο. Δεν θέλω να εμπλακώ καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα, τη στάση μου απέναντι στα πράγματα την ορίζω μέσα από το τραγούδι και τον πολιτισμό» ανέφερε η τραγουδίστρια.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Κατζουράκης έγραψε στα social media: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε ένα κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών με υπογραφές (υποθέτω διανοουμενοκαλλιτεχνών), μόλις πληροφορήθηκα ότι έχει και τη δική μου υπογραφή. Ελαβα με μέιλ το κείμενο και δεν το υπέγραψα. Το κείμενο όμως κυκλοφόρησε σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, η ζημιά δηλαδή έγινε. Εστω εκ των υστέρων, παρακαλώ να γίνει διόρθωση. Στο γιατί δεν υπέγραψα μπορεί κάποια στιγμή, αν μου ζητηθεί, να απαντήσω δημόσια, εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος».

Οι τραγελαφικές αυτές αποκαλύψεις δημιουργούν ευλόγως σωρεία ερωτημάτων, όπως το ποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία να προσθέσει τα ονόματα των δύο καλλιτεχνών στη λίστα, αλλά και το αν υπάρχουν και άλλοι από τους συνολικά 319 που συμπεριλήφθηκαν χωρίς να έχουν δώσει τη συναίνεσή τους.
Ο τρόπος, πάντως, με τον οποίο το Μαξίμου προσπαθεί να ωραιοποιήσει τη συμφωνία αναδεικνύει, επιπλέον, πως ορισμένοι λεγόμενοι «πνευματικοί» άνθρωποι επιβεβαιώνουν πλήρως τον αγαπημένο της Αριστεράς Αντόνιο Γκράμσι, καταντώντας να πρωταγωνιστούν όχι στο πεδίο τους, αλλά στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Αντίστοιχη «πατάτα» έκανε και ο Ζόραν Ζάεφ το περασμένο Σάββατο για τις φιέστες που έστησε σε 15 πόλεις της ΠΓΔΜ.

Αρκετοί Σκοπιανοί καλλιτέχνες, των οποίων τα ονόματα «φιγούραραν» σε ανακοινώσεις και αφίσες υπέρ της συμφωνίας, δήλωναν έκπληκτοι, καθώς ποτέ δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους. Συμπλήρωναν δε πως οι ίδιοι τάσσονται κατά της συμφωνίας και πως θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα