ΔΕΗ: «Σενάρια» για την κατάργηση της έκπτωσης στους καλοπληρωτές

Το άγριο κυνήγι των οφειλετών, ώστε να συγκεντρώσει περίπου ένα δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που σήμερα κινούνται λίγο κάτω από τα 2,5 δισ. ευρώ, περιλαμβάνεται στις κύριες επιδιώξεις του στρατηγικού σχεδίου που εκπόνησε η εταιρία συμβούλων McKinsey για τη ΔΕΗ. Την ίδια στιγμή η McKinsey προτείνει και αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική, χωρίς να είναι γνωστές οι αναλυτικές προτάσεις σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει ζητήσει «πάγωμα» των τιμολογίων. Ομως αρκετοί υποστηρίζουν πως βρίσκεται στο στόχαστρο η έκπτωση του 15% που προσφέρει σήμερα η ΔΕΗ προς τους συνεπείς πελάτες της, οι οποίοι πληρώνουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους.

Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει ήδη ανακοινώσει πως το επιχειρησιακό πλάνο που εκπόνησε η McKinsey προβλέπει πως η λειτουργική κερδοφορία θα πρέπει να αυξηθεί κατά περίπου 500.000.000 ευρώ, για να φτάσει στα επίπεδα του 1-1,1 δισ. μέχρι το 2022. Ταυτόχρονα, ο δανεισμός από τα 3,9 δισ. τονίζεται ότι πρέπει να περιοριστεί στα 2 δισ. ευρώ, ώστε να διαμορφωθεί μια βιώσιμη σχέση λειτουργικής κερδοφορίας και χρέους.

Το επιχειρησιακό σχέδιο μέχρι το 2022 προβλέπει επίσης συρρίκνωση του προσωπικού της ΔΕΗ κατά σχεδόν 50% μέσα στα επόμενα χρόνια, επιδίωξη που δεν θεωρείται ρεαλιστική από συνδικαλιστικούς παράγοντες της επιχείρησης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα