«Σκούπα» για 28 εμπόρους θανάτου

Χειροπέδες σε αλλοδαπούς που προμήθευαν με ηρωίνη 400 τοξικομανείς την ημέρα στην πλατεία ΑττικήςΚαίριο πλήγμα στην εμπορία ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας πέτυχε η Ασφάλεια Αθηνών, που συνέλαβε 28 διακινητές με μια επιχείρηση «σκούπα», ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι 11. 

Η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν, κυρίως, στην περιοχή της πλατείας Αμερικής. Οι αστυνομικοί είχαν βάλει εδώ και πολλούς μήνες στο στόχαστρο τους ναρκο-εμπόρους που τροφοδοτούσαν τοξικομανείς με σκληρά ναρκωτικά, καθώς διαπίστωσαν 800 αγοραπωλησίες και πολλές από αυτές καταγράφηκαν και σε βίντεο.

Το κύκλωμα ήταν πολυεθνικό, αφού οι συλληφθέντες προέρχονται από χώρες της Αφρικής, τη Συρία, το Ιράν, την Αλβανία και τη Βουλγαρία. Στην κατοχή των μελών του βρέθηκαν περίπου 30 δόσεις, που ήταν έτοιμοι να πουλήσουν σε εξαρτημένους.

Οπως προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης, κατανεμημένα σε δύο υποομάδες, δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, προμηθεύοντας συστηματικά με ναρκωτικές ουσίες όλο το 24ωρο περίπου 400 τοξικομανείς την ημέρα. Οι εμπλεκόμενοι διατηρούσαν διακριτούς ρόλους, καθώς κάποια από τα μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με τον ρόλο του διακινητή, του τσιλιαδόρου ή του ταμία, ενώ κάποια άλλα αναλάμβαναν την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας κατασχέθηκαν 30 αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης, 40 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 500 ευρώ.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία από πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που ελήφθη κατόπιν διατάξεων και βουλευμάτων που εκδόθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Στην επιχείρηση συμμετείχε ισχυρή δύναμη της Ασφάλειας με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙΑΣ, και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα