Επιβάλλει καθεστώς μόνιμης… ανάγκης

Τέλος… συναγερμού λέει ο Ερντογάν, θα συνεχίσει όμως τις εκκαθαρίσειςΑπό τον
Γιώργο Τραπεζιώτη

Η άρση της «κατάστασης έκτακτης ανάγκης», που επιβλήθηκε στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα το καλοκαίρι του 2016, δεν πρόκειται -καταπώς φαίνεται τουλάχιστον- να αλλάξει επί της ουσίας πολλά στη χώρα.
Αυτό αφήνουν να εννοηθεί τόσο ο ίδιος ο Ερντογάν όσο και τα στελέχη της νέας κυβέρνησής του.

«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα αρθεί σε λίγες ημέρες. Ωστόσο, το τέλος της δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως το τέλος στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Η μάχη κατά της τρομοκρατίας (…), ειδικά εναντίον της FETÖ, της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους» δήλωσε χθες με νόημα ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Αμντουλχαμίτ Γκιουλ, μόλις μία ημέρα αφότου η Αγκυρα τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της αιματηρής απόπειρας πραξικοπήματος. Οι εορτασμοί έδωσαν βέβαια την ευκαιρία στον «σουλτάνο» να δώσει με σαφήνεια το στίγμα της πολιτικής τής «επόμενης ημέρας», καθώς δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει «χωρίς ανάπαυλα» τις εκκαθαρίσεις.
Προς επιβεβαίωση των προθέσεων της κυβέρνησης της Τουρκίας, χθες, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έσπευσε να καταθέσει στην τουρκική Εθνοσυνέλευση νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Στο κείμενο προτείνεται, μεταξύ άλλων, να εξουσιοδοτούνται οι τοπικές Αρχές να περιορίζουν τις μετακινήσεις προσώπων που κρίνονται ότι απειλούν «τη δημόσια τάξη ή την ασφάλεια» ή ακόμα και να παρατείνουν τη διάρκεια κράτησης των υπόπτων, όπως μετέδιδε το Anadolu.
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Μπουλέντ Τουράν εξήγησε ότι το νομοσχέδιο, που απαρτίζεται από 28 άρθρα, διαβιβάστηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι το κόμμα του θα ήθελε να τεθεί σε ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα