Επιασαν σε μπαρ της Σικελίας τον ταμία της Μαφίας

Ενα πρόσωπο-κλειδί, κορυφαίο στέλεχος της Μαφίας, συνέλαβαν οι ιταλικές Αρχές, καταφέρνοντας σοβαρότατο χτύπημα στη δομή του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα. Σύμφωνα με τη «La Repubblica», έπειτα από καλά συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθη ο νέος ταμίας της Μαφίας, Τζουζέπε Κορόνα (φωτό), ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ στο κέντρο του Παλέρμο, στη Σικελία, όπου συνελήφθη.

Οπως έγινε γνωστό από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και από πηγές των Αρχών, ο Κορόνα ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της αναδιοργάνωσης των δομών του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία, ενώ συχνά πυκνά χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνεί με τα μέλη της οργάνωσης.

«Εστελνε μηνύματα και δημιουργούσε επαφές, ως νονός του 21ου αιώνα» έγραψε χαρακτηριστικά στο σχετικό ρεπορτάζ της η «La Repubblica». Στο καφέ-μπαρ του Κορόνα, στο οποίο έβαλαν βέβαια λουκέτο οι Αρχές, είχε σταματήσει, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης το 2017, και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν ο μαφιόζος εξέτισε ποινή φυλάκισης 16 ετών για ανθρωποκτονία, αλλά στη φάση αυτή είχε αναλάβει την αγορά εμπορικών επιχειρήσεων και ακριβών ακινήτων εξ ονόματος δεκάδων Σικελών νονών.

Πάντα κατά τη «La Repubblica», κάλλιστα ο Κορόνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ο «βασιλιάς των στοιχημάτων στον ιππόδρομο της Σικελίας», ο οποίος τώρα έχει κλείσει με απόφαση των δικαστικών, λόγω διείσδυσης της Μαφίας.
Συνολικά, στο πλαίσιο της επιχείρησης της αστυνομίας συνελήφθησαν 19 άτομα για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα