Δις ισόβια στον φονιά της Δώρας

Δεν έπεισαν το δικαστήριο οι ισχυρισμοί του 58χρονου: «Εβαλαν άλλον να καθαρίσει την κοπέλα και να το χρεώσουν σ’ εμένα»Από τη
Μαρία Ζαχαροπούλου

Aνέκφραστος ο 58χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 33χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη άκουσε το δικαστήριο να του επιβάλλει δύο φορές ισόβια. Ο επίλογος της πολύκροτης υπόθεσης γράφτηκε με την ομόφωνη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, από την ημέρα της άγριας δολοφονίας τον περασμένο Οκτώβριο στο Β’ Νεκροταφείο, ζητούσε δικαίωση για τον άδικο χαμό της και χθες δεν ήταν λίγες οι φορές που τα μέλη της επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. «Δολοφόνε, θάνατος!» φώναζαν και πέταγαν πέτρες και μπουκάλια, την ώρα που ισχυρή αστυνομική δύναμη τον οδηγούσε στην κλούβα.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του δικαστηρίου, ο πατέρας και ο αδελφός της άτυχης εφοριακού κινήθηκαν εναντίον του 58χρονου φωνάζοντας: «Είσαι νεκρός! Θάνατος στο κτήνος!»

Είχε προηγηθεί η απολογία του κατηγορουμένου, ο οποίος, φορώντας αλεξίσφαιρο, ανέβηκε στο βήμα και επιχείρησε να πείσει το δικαστήριο ότι δεν ευθύνεται για την άγρια δολοφονία της 33χρονης, την οποία αρχικά είχε ομολογήσει. Εβαλε στο κάδρο της υπόθεσης γνωστό δικηγόρο, αλλά και ακόμη ένα πρόσωπο, που του συστήθηκε, όπως είπε, με το όνομα «Χάρης». Ο δικηγόρος, όπως ισχυρίστηκε, του υποσχέθηκε 30.000 ευρώ «για να βγάλω εκτός υπηρεσίας για 3-4 μήνες την κοπέλα, γιατί δημιουργούσε πρόβλημα σε πελάτες του».

Ο κατηγορούμενος επέμεινε ότι ο ίδιος απλώς τραυμάτισε την κοπέλα στην προσπάθεια να της πάρει την τσάντα της. «Εβγαλα το μαχαίρι για να τη φοβερίσω. Την έκοψα στο χέρι και την τραυμάτισα στο πρόσωπο. Σηκώθηκε κι έφυγε» είπε και συμπλήρωσε: «Εβαλαν κάποιον άλλον να καθαρίσει την κοπέλα και να το χρεώσουν σ’ εμένα. Να τιμωρηθώ παραδειγματικά, αλλά συνεχίστε την έρευνα, να πληρώσουν και αυτοί που το έκαναν».

Η εισαγγελέας της έδρας αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του και τον κάλεσε να γράψει μερικές λέξεις σε ένα χαρτί για να τις συγκρίνει με τα χειρόγραφα υπομνήματα που έστελνε στον ανακριτή. «Ποιος σας έγραψε τα υπομνήματα με αυτό το σενάριο που μας είπατε; Ποιος σας έβαλε να ενοχοποιήσετε τον δικηγόρο;» τον ρώτησε, με τον κατηγορούμενο να απαντά «κανένας». «Το κορίτσι δεν γυρίζει πίσω. Ομως, η αλήθεια θα φτάσει πάνω ψηλά. Εδώ θα μείνουν οι Ερινύες» ανέφερε η εισαγγελέας, με τον κατηγορούμενο να επιμένει ότι ομολόγησε ένα έγκλημα που δεν έκανε γιατί δεχόταν απειλές για τη ζωή της κόρης του.

Η εισαγγελική λειτουργός σε μια αγόρευση-καταπέλτη ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου. «Δεν ξέρω αν ο κατηγορούμενος ήταν μόνος ή είχε συνεργό. Αλλά δεν με έπεισε… Αν βρει τον δρόμο για την αλήθεια πριν κλείσει τα μάτια του, να κοιτάξει τον Θεό και να την πει» ανέφερε. Επιπλέον, η εισαγγελέας κατακεραύνωσε τον νόμο Παρασκευόπουλου, χαρακτηρίζοντας έγκλημα της ελληνικής νομοθεσίας το να αφήνονται ελεύθεροι κατάδικοι που δεν είναι έτοιμοι να επανενταχθούν στην κοινωνία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα