ΝΔ: Ιδού τα έγγραφα της πλαστής ενημερότητας των αδελφών Τσίπρα

Η Ν.Δ. βάζει στο κάδρο του σκανδάλου και τον ξάδελφο του Τσίπρα! Εγγραφα από την Πειραιώς για την εταιρία της οικογένειας του πρωθυπουργούΑνεβάζει ακόμα περισσότερο τους τόνους η Ν.Δ. στο θέμα με την τεχνική εταιρία ΔΙΟΔΟΣ που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη και Ζανέτ Τσίπρα. Η αξιωματική αντιπολίτευση δημοσιοποίησε χθες έγγραφα τα οποία, όπως λέει, αποδεικνύουν ότι η εταιρία της οικογένειας Τσίπρα, εν πλήρη γνώσει της, διεκδίκησε ένα δημόσιο έργο ύψους 1.100.000 ευρώ καταθέτοντας -και μάλιστα δύο φορές στις αρμόδιες Αρχές- πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, κάτι που επιβεβαιώνει και το ΤΣΜΕΔΕ. Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, στη συγκεκριμένη εταιρία μετείχε επίσης ενεργά και ο ξάδελφος του πρωθυπουργού Γεώργιος Τσίπρας, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών και νυν διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού. 

Οπως καταγγέλλει η Ν.Δ., η εταιρία της οικογένειας Τσίπρα φέρεται αφενός να έχει εξαρχής καταθέσει πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, αλλάζοντας την ημερομηνία του εγγράφου που του είχε χορηγήσει το ΤΣΜΕΔΕ, και αφετέρου να έχει επανακαταθέσει νέο πλαστογραφημένο έγγραφο, ισχυριζόμενη και πάλι ότι ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου έχει ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ δεν είχε. Το παράδοξο, σημειώνει η Ν.Δ., είναι ότι «ο κ. Γεώργιος Τσίπρας, που έχει στο μεταξύ αναλάβει τις δοτές θέσεις που του έχει παραχωρήσει ο κ. Αλέξης Τσίπρας, δεν διώκεται. Αντιθέτως, σε δίκη παραπέμπεται μόνον ο αδερφός του πρωθυπουργού κ. Δημήτρης Τσίπρας, ως διαχειριστής της ΔΙΟΔΟΣ». Τότε ακριβώς, συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «καταγράφεται και μια εξόχως παράδοξη απόφαση της Δικαιοσύνης. Δεδομένου ότι το πλαστό έγγραφο χρησιμοποιήθηκε για την ανάληψη δημοσίου έργου ύψους 1.100.000 ευρώ, η δίωξη θα έπρεπε να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα… Παραδόξως, όμως, ο κ. Δημήτρης Τσίπρας διώχθηκε αρχικά με το πλημμεληματικού χαρακτήρα άρθρο 216, παρ. 2, που ορίζει ποινή φυλάκισης ως πέντε έτη με ανασταλτικό χαρακτήρα, στο δε ακροατήριο η ποινή έγινε ελαφρύτερη, έως 1 έτος φυλάκιση».

Τελικά, κατά τις «γαλάζιες» καταγγελίες, «με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, τα πλημμελήματα που τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινή και τελέστηκαν μέχρι μια ορισμένη ημερομηνία (31/03/16) θεωρούνται παραγεγραμμένα. Ετσι, ο μεν κ. Δημήτρης Τσίπρας εν τέλει δεν καταδικάστηκε και το Μέγαρο Μαξίμου πανηγυρίζει σήμερα για την τάχα αθώωσή του. Είναι, όπως λέμε, “ήταν δίκαιο και έγινε πράξη”» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα